GeriSeyahat Manzarası tarihi yarımadaya açılan restoranlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Manzarası tarihi yarımadaya açılan restoranlar

Manzarası tarihi yarımadaya açılan restoranlar

Gören herkesi büyüleyen Tarihi Yarımada manzarası İstanbul'un belli başlı noktalarından seyredilebiliyor. Bazı restoranların manzarası bu görsel şölene açılıyor. İşte manzarası tarihi yarımadaya açılan restoranlar...

Tarihi Yarımada veya diğer adıyla Suriçi, İstanbul'un ilk kurulduğu bölgeye verilen addır. İstanbul'un merkezi olan yarımada bölgesi tarihi açıdan pek çok önemli eser ve yapıyı içerisinde bulunduruyor. Bugün Fatih ilçesi sınırlarına ait olan bölge, İstanbul'un en eski yerleşim yeridir. Sultanahmet Camii'nden, Ayasofya'ya Yerebatan Sarnıcı'ndan Topkapı Sarayı'na kadar pek çok tarihi yapı bölgede yer alıyor. Manzarasıyla da öne çıkan Tarihi Yarımada İstanbul'a ayrı bir görsel güzellik katıyor. İşte Tarihi Yarımada manzaralı restoranlar:

1. 360 İSTANBUL

Muhteşem manzarasıyla herkesi büyüleyen 360 İstanbul, Mısır Apartmanı'nın en üst katında yer alıyor. Beyoğlu'nun en gözde restoranlarından olan mekan Tarihi Yarımada manzarasıyla nefesleri kesiyor. Dünya mutfağından sunduğu lezzetler ve haftasonu düzenlediği eğlenceli partileri ile adından söz ettiren mekanın kokteylleri de oldukça meşhur.

Manzarası tarihi yarımadaya açılan restoranlar

2. NU TERAS & TABLA RESTAURANT

Tarihi Fransız Pasajı'nın üstünde yer alan Nu Teras, kapısındaki bodyguardları ile meşhur. Her daim kalabalık olan mekan, orijinal kokteylleriyle ünlü. Pera berry mekanda denemesi gereken kokteyllerden sadece biri. Muhteşem yarımada manzarası ile herkesi büyüleyen mekan, seçkin yemek menüsü ile de ziyaretçilerine hoş bir akşam vadediyor.

3. MİKLA RESTAURANT

Mehmet Gürs tarafından 2005 yılında açılan Mikla Restoran, İstanbul'un en iyi restoranları arasında gösteriliyor. The Marmara Pera'nın en üst katında yer alan mekan, Tarihi Yarımada manzarası ile şık bir akşam yemeği yemek  isteyenlerin tercihlerinin başında geliyor. Güzel bir akşam yemeğinin ardından mekanın barında enfes kokteyllerin tadına bakarak eğlenceye devam edebilirsiniz.

Manzarası tarihi yarımadaya açılan restoranlar

4. LEB-İ DERYA

Adından da anlaşılacağı üzere Leb-i Derya bir manzaraya sahip olan restoran, 2002 yılından beri hizmet veriyor. Harika bir yarımada manzarasına sahip olan restoran, haftasonu chillout, jazz ve disco müzikleriyle sevenlerini coşturuyor. Dünya mutfağından örneklerin yanında deniz ürünlerinin de tadılabileceği mekanda pekmezli kuzu ve karides ahtapot denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor.

5. PENİNSULA RESTAURANT

Karaköy Golden City Hotel'in en üst katında bulunan mekan, enfes yarımada manzarasının tam karşısında yer alıyor. Osmanlı mutfağından seçmelerin yer aldığı menüde et ve balık çeşitleri de bulunuyor. Yöresel tatlıların da servis edildiği mekanda salata ve makarna çeşitleri de bulabilirsiniz.

False