GeriKişisel Bakım Yoğurdun Cildinize 8 Faydası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yoğurdun Cildinize 8 Faydası

Yoğurdun Cildinize 8 Faydası

"Cildimize çok yarar sağlayan ürünlerin başında şüphesiz doğal ve katkı maddesi bulundurmayan besinler yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde cildi pürüzlerden ve zararlı organizmalardan arındıran yoğurt."

Yoğurdun içerisinde yer alan çinko, kalsiyum, B vitaminleri ve laktik asit, cilt yüzeyi ve deri altı için oldukça yararlı. Düzenli bir kullanım sonucunda ortaya çıkan gözle görülür fark, yoğurdun neden cilt için çok önemli olduğunu gösteriyor.

1- Cildi Nemlendirir

Yoğurdun maske olarak yüze uygulanması, içerisinde yer alan laktik asit sayesinde kurumuş ve yorgun cildin canlanmasını ve nemlenmesini sağlar. Yüze uygulanmasından sonra bir süre beklenmesi ve ılık suyla arındırılması gerekir.

Yoğurdun Cildinize 8 Faydası

2- Cildi Parlaklaştırır

Daha canlı ve parlak bir cilde sahip olmak için yüz, bacak, kol ve omuzlarınıza yoğurt maskesini uygulayabilirsiniz. Yoğurdun içerisindeki tirozinaz, vücudun kararmasına ve matlaşmasına neden olan melanin hormonun giderilmesini sağlar.

3- Peeling Etkisi

Katkı maddelerinin yer aldığı ve kozmetik mağazalarında satılan peeling ürünleri yerine yoğurdu kullanabilirsiniz. İçerisindeki laktik ve alfa hidroksil asit sayesinde cilt gözeneklerindeki yağlanma ve siyah noktalar yoğurt ile temizlenebilir. Hücre yenilenmesini hızlandıran yoğurt, cildi de tahriş etmez.

4- Cilt Lekelerini Arındırır

Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan güneş lekelerini ve siyah noktaları temizlemek için yoğurt tercih edilebilir. Yoğurtta yer alan çinko, akne, sivilce, cilt lekesi ve yağ bezlerindeki iltihaplanmaları ortadan kaldırır.

Yoğurdun Cildinize 8 Faydası

5- Göz Altı Torbaları Ortadan Kalkar

Yorgunluk, halsizlik ve bunun gibi durumlarda ortaya çıkan ya da yaşlanma belirtisi şeklinde kendini gösteren göz altı torbalarını gidermek için yoğurt kullanılabilir. Düzenli kullanım, koyu halkaları kısa bir sürede giderir.

6- Yaşlanma Belirtilerini Giderir

Laktik asit aynı zamanda çok güçlü bir antioksidandır. Yoğurtta bol miktarda bulunan bu asit, yaşlanmaya bağlı kırışıklık ve lekelenmeleri ortadan kaldırır.

7- Mantar ve Deri Enfeksiyonları Tedavisinde Kullanılır

Antifungal özelliği sayesinde yoğurt, haftada 4 veya 5 kez cilde uygulanması durumunda mantar ve diğer deri rahatsızlıklarının giderilmesine önemli bir katkı sağlar.

Yoğurdun Cildinize 8 Faydası

8- Yanıkların Giderilmesinde Tedavi Edicidir

Güneş yanığı veya diğer yanık türlerinde yoğurttaki kalsiyum ve çinko deri altına nüfuz ederek hem ağrıları hem de kötü görüntüleri ortadan kaldırır.

False