GeriKadın Sağlığı Yılbaşı Sonrası Arınma Detoksu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yılbaşı Sonrası Arınma Detoksu

Yılbaşı Sonrası Arınma Detoksu

"Dün gece kutlamalar sırasında atıştırmalıklar, meyveler, tatlılar, ana yemek derken yemek işini biraz abartmış olabilirsiniz. Bugün ise detoks zamanı! Vereceğimiz bir günlük program sayesinde yılbaşı akşamının fazlalıklarını kolayca vücudunuzdan atabilirsiniz."

Yeni yılın ilk gününde bunları yapın

Yılbaşı gecesinde alınan fazla kalorileri, yılın bu ilk gününde yapacağınız arınma detoksu ile dengeleyebilirsiniz.

  • Öncelikle bugün bol miktarda su içmeyi ihmal etmeyin. Hatta suyunuzun içine limon ve elma dilimleri, kabuk tarçın ilave ederek sindirim sisteminizi rahatlatın.
  • Sabah kahvaltınıza çiğ kuruyemiş ekleyerek enerjinizi geri kazanın.
  • Dün gece yoruldunuz biliyoruz ancak bugün tüm vaktinizi yatarak geçirmeyin. Gün içinde 30 dakika da olsa dışarı çıkın ve kısa bir yürüyüş yapın. Yılın ilk gününde hem boş sokakların tadını çıkarın hem de dün gecenin halsizliğinden yürüyüş yaparak kurtulun. Öte yandan tabii ki vücudunuzu çok yoracak aktiviteler yapmayın, malum yarın iş var değil mi?
  • En az vücudunuz kadar mideniz de dinlenmek istiyor. Bütün bir gece yediklerinizi sindirmekle uğraşan midenizi ertesi gün hafif besinler tüketerek mutlu edin.

Yılbaşı Sonrası Arınma Detoksu

Yılbaşı ertesi uygulayabileceğiniz örnek beslenme listesi

Sabah: Uyanır uyanmaz bir bardak limonlu ılık su için. Ardından 1 yumurta ile yapılmış omlet ve bol yeşillik ya da 1 kase yoğurt, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 1 adet kivi, 5 adet çiğ badem, 2 yemek kaşığı yulaf yiyin. 

Ara öğün: 1 fincan detoks çayı

Öğle: 1 kase sebze çorbası (kremasız hazırlanmış olmalı) ve bol limonlu yeşil salata

Ara öğün: 1 fincan detoks çayı

Akşam: 1 kase sebze çorbası, bol limonlu yeşil salata ve 1 kase yoğurt

Ara öğün: 1 fincan detoks çayı

Yılbaşı Sonrası Arınma Detoksu

Detoks çayı tarifi

Bir tutam ıhlamur, bir tutam mate yaprağı, bir yeşil elmanın kabuğu ve 2 adet kabuk tarçın ile detoks çayınızı hazırlayabilirsiniz. Mate yaprağı vücuttaki ödemin atılmasına, ıhlamur ise ağrıların giderilmesine ve toksik etkenlerin vücuttan uzaklaşmasına yardım eder. Tarçın ise gaz ve şişkinliği giderirken, kan şekerinin dengelenmesini sağlar.

MAHMURE ÖZEL

False