GeriKişisel Bakım Vajina Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vajina Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vajina Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

"Hijyenine en çok dikkat edilmesi gereken bölgelerin başında vajina geliyor. İşte vajina temizliğinde ve hijyeninin sağlanmasında dikkat etmeniz gerekenler..."

EN GÜZEL TEMİZLEYİCİ: SU

Vajina temizliğiniz için sabun, duş jeli veya kozmetik ürün gibi ekstra hiçbir ürün kullanmanıza gerek yok. Hatta, kullanacağınız kozmetik ürünler esans ve kimyasal maddeler içerdiği için vajina florasının dengesini bozacaktır. O anlık temizlendiğinizi hissedebilirsiniz ancak sonrasında sağlığınıza zarar verdiğinizi unutmayın. Vajinal temizlik için en güzel temizleyici madde sudur.

Vajina Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Normal bir zamanda kendinizi son derece rahat, temiz ve sağlıklı hissetmelisiniz. Zaten vücudunuz, bir şeyler ters gittiğinde hemen sinyal verecektir. Örneğin; vajinal akıntının artması, renk ve koku değişimi, ağrı gibi belirtiler vajinal sağlığınız için bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz uyarılarıdır. Bu belirtiler, stres, beslenme gibi temel yaşam kaynaklarına da bağlı olabilir. Ancak bu belirtiler birkaç günü geçiyor ise mutlaka uzmanınıza başvurun.

EV YAPIMI YOĞURT VEYA PROBİYOTİK YOĞURT TÜKETİN!

Sağlıklı bir vajina için bol bol ev yapımı yoğurt veya probiyotik yoğurt tüketin. Bu gıdalar, vajinanın pH dengesini korumaya yardımcı olacak lactobacillus sağlıklı bakterisini sağlayacaktır. Özellikle regl dönemlerinde tüketilecek balık vajinal iltihaplanmayı önler ve mevcut iltihapları söker. Elma tüketimi de vajinanınızın doğal nemini korumaya yardımcı olacaktır.

Vajina Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

KOKULU GÜNLÜK PEDLERDEN UZAK DURUN

Birçok kimyasal içeren, günlük kokulu pedleri kullanmaktan uzak durun. Onun yerine iç çamaşırınızı her gün, hatta mümkünse günde 2 kez değiştirin. Kullandığınız iç çamaşırının %100 pamuklu olmasına dikkat edin. Polyester ve yüksek oranda elastan içeren çamaşırlar, vajinanızın hava almasını önleyeceği için tahriş olmasına sebep olacaktır. Mantar, kaşıntı gibi sorunlarınız varsa, iç çamaşırlarınızı ütülemeden giymeyin.

PEDLERİNİZİ 2-3 SAATTE BİR DEĞİŞTİRİN

Koku oluşumunu önlemek için alacağınız en güzel önlem ise tüylerin çok fazla uzamasını beklemeden genital temizliğinizi yapmanızdır. Ek olarak; regl olduğunuzda pedlerinizi 2-3 saatte bir değiştirin.

Vajina Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Enfeksiyonları önlemek için tuvalet sonrası vajinal temizliğinizi önden arkaya doğru yapmalısınız. Son olarak, siz her ne kadar titiz ve özenli olursanız olun, cinsel ilişki sırasında partnerinizin de gerekli özeni gösteriyor olduğuna emin olun.

False