GeriKadın Sağlığı Şok Diyetler Kalp Krizi Riskini Artırıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şok Diyetler Kalp Krizi Riskini Artırıyor

Şok Diyetler Kalp Krizi Riskini Artırıyor

"internette sayısız diyet çeşidi yer alıyor. Peki, bu diyetler ne kadar sağlıklı? Uzman Diyetisyen İdil İmamoğlu, düşük karbonhidratlı diyetlerin popüler olmaya başladığını; ancak bu tür diyetlerin kalp krizi riskini artırdığını söyledi."

Günümüzde gençler tarafından "Ekmek yemiyorum" gibi sık tekrarlanan söylemler ve internetten gelişi güzel bir şekilde seçilip uygulanan diyetler oldukça zararlı.

Beslenme tedavisi bireye özgü olmalı. Yani kişinin zayıflama, kilo alma veya başka bir maksatla beslenme tedavisine ihtiyacı varsa bir kere bu noktada mutlaka uzmanından bu konuda destek almaları gerekiyor. Karbonhidrat kullanımı derken de biz karbonhidrat ihtiyacının basit şekerlerden gelmesini istemiyoruz.

Şeker, şekerli gıdalar, meyve suları, meşrubatlardan gelmesini istemiyoruz. Burada önemli olan sağlıklı kaynakların, tahılların, baklagillerin, mevsiminde tüketilen sebze ve meyvelerin diyette daha ağırlıklı tüketilmesi ve günlük enerji ihtiyacının ortalamada yüzde 50'sinin bu kaynaklardan sağlanması son derece önemli."

Diyette karbonhidratların fazla kısıtlanması da kalpte ritim bozukluklarına neden olabiliyor. Bu da kalp krizi riskini artırıyor. Aslında bireylerin beslenmesinde karbonhidrat ihtiyacının yüzde 40-60 arasında karşılandığında bu riskin en düşük seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Bu çerçevenin dışında karbonhidrat tüketimlerinde riskin arttığı görülüyor.

False