GeriKadın Sağlığı Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

"Tatil sezonu açıldı. Yazın gelmesiyle deniz kum güneş üçlüsü vazgeçilmezlerin arasına giriyor. Tatil ve güneş deyince olmazsa olmazların başında ise bronzlaşmak geliyor. Kim istemez ki ışıl ışıl parlayan bronz bir tene sahip olmak?"

Günes¸ Altında Uzun Süre Geçirmeyin

S¸ezlonglarınıza uzanıp saatlerce cildinizi günes¸e maruz bıraktıgˆınızda vücudunuzda kızarıklık, yanık ve su dolu kabarcıklarla kars¸ılas¸abilirsiniz. Özellikle ögˆle saatleri yani günes¸ size tam tepeden bakarken günes¸lenmemenizi öneririz. Tüm yılın yorgunlugˆunu üzerinizden atmak için güneş banyosu güzel bir fırsat ancak dikkatli olunmazsa ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirir, unutmayın.

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Cildiniz I·çin Dogˆru Günes¸ Kremi Kullanın

Sadece günes¸lenme süresini kontrol altına almanız yeterli degˆil tabiki, bu yalnızca bas¸langıç önlemi. Günes¸in zararlı ıs¸ınlarından korunarak bronz bir tene sahip olmak istiyorsanız cilt tipinize göre günes¸ kremi seçimi yapmalısınız. Özellikle beyaz tenliler için yüksek faktörlü koruyu kremler hayat kurtarıcı niteliktedir. Cildinize uygun koruma faktörünün yanı sıra günes¸ kremi tercihlerinizde dikkat etmeniz gereken digˆer bir nokta UVA ve UVB’ye kars¸ı etkili olmalarıdır.

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Günes¸ Gözlügˆü ve S¸apka Kullanın

Günes¸ten korunmak için giyiminize kus¸amınıza da özen göstermeniz gerekiyor. Sagˆlıklı bronz teninizle uçus¸an elbiselerinizi giymek için bas¸ta ufak önlemler almak is¸inize yarayabilir. Mümkün oldugˆunca açık renkli giysiler tercih etmenizi ve günes¸ ıs¸ınlarının dogˆrudan teninize ulas¸masını engelleyen gözlük ve s¸apka kullanımına dikkat etmenizi öneririz. Özellikle kaliteli bir günes¸ gözlügˆü kullanmanız gözlerinizi zararlı günes¸ ıs¸ınlarından koruyacaktır.

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Cildinizi Nemli Tutun

Yaz aylarında günes¸, deniz, kum derken cildiniz kıs¸a göre çok daha fazla kurur, nem ve bakıma ihtiyaç duyar. Kuruyan cildinizi canlandırmak için günlük bakım ritüelinize haftada 1 ya da 2 kez uygulayacagˆınız nem maskelerini eklemek hiç de fena olmaz. Ayrıca hem vücut sagˆlıgˆınız hem de cildiniz için yapmanız gereken en temel s¸ey bol bol su içmektir. Su cildinizin nem dengesini sagˆlamasına yardımcı olur. Binbir emekle bronzlas¸tırdıgˆınız teninizde bronzlugˆun kalıcı olması için de cildinizi nemli tutmanız gerekmektedir. Çünkü kuruyan cilt kepeklenip pul pul dökülerek bronzlugˆun açılmasına neden olur. Nem dengesini düzenlemek için etkili yöntemlerden biri de dikkat etmeniz gereken yiyecek ve içeceklerdir. Yaz aylarında rahatlıkla tüketebilecegˆiniz Hindistan cevizi, avokado ve zeytinyagˆı gibi yiyecekler cildinizi dogˆal yoldan nemlendirmenize yardımcı olurken, kafein ve alkol cildinizi daha da kurutacaktır.

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Günes¸lendikten Sonra Mutlaka Dus¸ Alın

Günes¸lendikten sonra alacagˆınız ılık bir dus¸ rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Suyun çok sıcak veya çok sogˆuk olmamasına özen göstermenizi öneririz. Suyun altına kendinizi atmak artan vücut sıcaklıgˆınızı düzenlemenize yardımcı olur. Son önerimizle birlikte hayalinizdeki bronzlukla s¸imdiden iyi tatiller dileriz!

 

Kaynak: biletall.com

False