GeriBeslenme Önerileri Piti Aşı (Azeri)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Piti Aşı (Azeri)

Piti Aşı (Azeri)

"Size Azeriler ‘in enfes mutfağından harika bir tat sunuyoruz. Denemeden geçmeyin!"

Malzemeler:

Yarım kilo kemikli koyun eti, 3 adet orta boy patates, 1 adet kuru soğan, 100 gr kuru erik, 1 tatlı kaşığı safran, 1 tablet Et Bulyon, karabiber ve tuz.

Piti Aşı (Azeri)

Yapılışı:


Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su eklenir. Tencere kısık ateşte Et Bulyon ile kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan ilave edilir. Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz konulur.

Yemeğin hazır olmasına az kala baharat eklenir. Daha sonra ise safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu ilave edilerekyemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır. Afiyet olsun…

False