GeriSağlıklı Yaşam Mandalina kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? gece fazla mandalina yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mandalina kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? gece fazla mandalina yemek kilo yapar mı

Mandalina kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? gece fazla mandalina yemek kilo yapar mı

"Kış aylarında en sık tüketilen meyvelerden birisi de mandalinadır. C vitamini bakımdan bol olan mandalina hem sağlıklı hem de lezzetli bir meyve olması ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle diyet yapan kişiler mandalinanın kilo yapıp yapmadığı hakkında pek çok araştırma yapmaktadır. Peki, mandalina kilo aldırır mı yoksa verdirir mi? Gece fazla mandalina yemek kilo yapar mı? Sizlere mandalina hakkında merak edilenleri detaylıca derledik."

Mandalina hem lezzetli hem de sağlıklı bir meyve olması sebebiyle sıkça tüketilmektedir. Diyet yapan kişiler bu anlamda sıklıkla araştırma yapmaktadır.

 Mandalina Kilo Aldırır mı Yoksa Verdirir mi?

 Mandalina kış mevsiminde en sık tüketilen turunçgillerden birisidir. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde insanlara büyük faydası bulunmaktadır. Ayrıca antioksidanlar ve C vitamini insan vücudu için çok önemlidir. Bu nedenle mandalina da çok sık tüketilmektedir.

 Mandalina düzenli ve dengeli bir şekilde tüketildiği zaman çok faydası bulunmaktadır. Ayrıca dengeli ve düzenli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermesine yardımcı olmaktadır. Fakat her besinde olduğu gibi mandalinanın da dikkatli tüketilmesi gerekir. Bilinçsiz mandalina tüketimi insan vücuduna bazı zararlar vermektedir. Bunun yanı sıra mandalina düzenli ve dengeli bir şekilde mandalina tüketilmesi kilo vermeye yardımcı olabilir.

 Mandalina içeriğinde bulunan lifler sayesinde uzun süre tokluk hissi vermektedir. Bu sayede de iştah kapatmakta ve kişilerin daha az yemesine sebep olmaktadır. Yapılan pek çok araştırma sonucunda obezite sorunu yaşayan kişilerin mandalina tüketimi sonucunda iştahlarının kapandığı da belirtilmiştir. Bu sayede kilo alımını azaltmasına ve daha kolay kilo verilmesine yardımcı olduğu da anlaşılmaktadır.

 Gece Fazla Mandalina Yemek Kilo Yapar mı?

 Mandalina içeriğinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu nedenle günümüzde en sık tüketilen kış meyveleri arasında bulunmaktadır. Ayrıca içeriğindeki lif sayesinde uzun süre tokluk da sağlaması sebebiyle kilo vermeye yardımcı bir besindir. Fakat mandalina bilinçsiz tüketildiği zaman diğer besinlerden alınan vitamin ve minerallerin faydalarını azaltmaktadır.

 Pek çok uzman günlük miktar olarak iki mandalina önermektedir. Mandalinayı düzenli tüketmek hem sağlığımıza hem de kilo vermemize faydalı olacaktır. Fakat bilinçsiz bir şekilde mandalina tüketimi bazı sorunları da beraberinde getirmektedir.

 Bunlar dışında mandalina akşam öğünlerde de tüketilebilir. Özellikle akşam yemeğinden bir saat sonra tüketilen mandalina uykusuzluk gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olur. Bu sayede kişiler daha kolay bir şekilde uykuya dalabilir. Mandalinanın gece tüketiminde de kiloya olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Fakat akşamları mandalina tüketilecek ise yine miktarına dikkat etmek gerekir.

 Mandalina kilo verme konusunda yardımcı bir besindir. Kişilerin uzun süre tok kalmasını sağlayan mandalina kişilerin daha az yemek yemelerine sebep olur. Bu nedenle kilo verme konusunda yardımcı bir meyvedir. Fakat akşamları yatmadan hemen önce mandalina yenmesi önerilmemektedir. İçeriğinde bulunan asidik özelliği mide rahatsızlıklarına sebep olabilir.

 

False