GeriSağlıklı Yaşam Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı

Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı

"Tüketilen her besinin birbirinden önemli yararı bulunmaktadır. Yiyeceklerin kalori miktarı yüksek ise kilo aldırması kaçınılmaz. Krep de sevilerek tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Krep kilo aldırır mı? Diyette yulaflı krep yemek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik."

Krep içerisindeki yoğun şeker, un ve vanilya nedeni ile yüksek kalorilidir. Kalorisi yüksek olan krep kilo yapar. Diyette uygulanan yulaflı krep ise kalorisi az olduğu için dikkatli tüketildiğinde kilo yapmaz.

 Krep Kilo Aldırır mı?

 Günümüzde birbirinden farklı yemek tarifleri bulunmaktadır. İçeriğine göre yemekler de çeşitli kategorilere ayrılır. Krepler de hem kahvaltılarda hem de ara sıcak olarak da tüketilebilir. Krep hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketilebilir. Şeker miktarı yüksek olan krep kilo aldırmaktadır. Kreplerin içeriğinde süt, un, vanilya ve şeker bulunmaktadır. Şeker kreplerin kalori miktarını arttırdığı için kişinin hızla kilo almasına neden olur. O nedenle krep kilo aldıran bir besindir. Tuzlu krep çeşitleri de içeriğinde un olduğu için krep her türlü kilo aldırabilir.

 Diyette Yulaflı Krep Yemek Kilo Yapar mı?

 Diyet yaparken genellikle farklı tarifler denenebilir. O nedenle diyet yaparken yulaflı krep yapılabilir. Un yerine kreplerin içerisine yulaf konulabilir. Yulaflı krepler genellikle normal kreplere göre daha az kalorilidir. Bu nedenle yulaflı krep düzenli bir şekilde tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olacaktır. O nedenle diyet sırasında yulaflı krep rahat bir şekilde tüketilebilir.

 Krep Çeşitleri Nelerdir?

 Kreplerin birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle farklı tarifler ile krep yapıldığında birbirinden lezzetli krep çeşitleri ortaya çıkar. Aynı zamanda tuzlu ve ya şekerli krepler de yapılabilir. Kreplerin içerisinde konulan malzemeler kalori miktarını da oluşturur. Özellikle şeker miktarı arttırılan kreplerde kalori miktarı da yükselecektir. O nedenle şekerli krep çeşitleri çok daha yüksek bir kaloriye sahip olduğu için hızla kilo aldıracaktır. Tuzlu kreplerde kalori miktarı daha düşüktür.

 Anadolu genelinde akıtma olarak bilinen kreplerin tüketimi de çok yaygındır. Ayrıca kilo vermek isteyen kişiler genellikle yulaflı krep çeşitlerini tüketirler. Yulaflı krepler içerisinde un ve şeker olmadığı için daha az kalorili olarak bilinir. Bunun yanı sıra krepler az bir yağ içerisinde pişirilmelidir. Bu sayede kreplerin kalori miktarı da düşürülmüş olacaktır.

 Yulaflı Krep Nasıl Yapılır?

 Diyetlerde yoğun olarak tüketilen yulaflı krebin yapılışı oldukça kolaydır. Yapılacak krep miktarı belirlendikten sonra yeteri kadar yulaf bir kabın içerisine alınır. İçine süt eklenir. İsteğe bağlı olarak yumurta ve baharat eklenir. Bu sayede yulaflı krep harcı hazırlanır. Yulaflı krep harcından bir kepçe alınarak kızgın tavaya dökülür.

 Tavanın bir tarafı iyice kızdıktan sonra krep pişecektir. Hemen ardından krebin diğer tarafı pişirilerek orasının da pişmesi sağlanır. Bunun ardından pişen krep bir tabağın içerisine alınarak istenilen malzeme ile süslenir.

False