GeriSağlıklı Yaşam Kaju Besin Değerleri: 100 Gr Kaju Kaç Kalori? Protein Ve Karbonhidrat Değerleri..
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaju Besin Değerleri: 100 Gr Kaju Kaç Kalori? Protein Ve Karbonhidrat Değerleri..

Kaju Besin Değerleri: 100 Gr Kaju Kaç Kalori? Protein Ve Karbonhidrat Değerleri..
Ayrıca, badem, kaju, ceviz, fındık, fıstık gibi kuruyemişler Omega-3, Omega-6, E vitamini, folat, vitamin B6 ve magnezyum içerir. Omega 3 içeren besinleri düzenli olarak tüketen kişilerde demans görülme riskinin % 26 daha düşük olduğu yapılan araştırmalarla görülmüştür.

"Her besinin bir kalori değeri bulunmaktadır. İnsanların günlük almaları gereken kalori miktarları vardır. Özellikle diyet yapan kişilerin aldıkları kalorilere dikkat etmeleri gerekmektedir. Kajunun da kalorisi merak konusu olmaktadır. Kaju besin değerleri: 100 gr Kaju kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nasıldır tüm detayları derledik."

Kaju fıstığı, Brezilya'nın kıyı bölgelerinde yetişen bir besindir. Çoğunlukla Sri Lanka, Hindistan, Tanzanya, Kenya, Hindistan gibi ülkelerde yetişen bir besindir. Besleyici ve sağlıklı olması nedeni ile insanların tüketmesi gereken besinlerden bir tanesidir.

Kaju Besin Değerleri: 100 gr Kaju Kaç Kalori?

Kaju lezzetli olmasının yanında besleyici olması ile de dikkat çekmektedir. Bu besin bakır, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, çinko, potasyum bakımından son derece zengindir. Düzenli tüketimi vücudun ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır. 100 gram kaju içerisinde yaklaşık olarak 553 kalori bulunmaktadır.

Kajunun Protein ve Karbonhidrat Değerleri Nasıldır?

100 gram kaju içerisinde yaklaşık 18.22 gram protein bulunmaktadır. Karbonhidrat oranı ise yaklaşık 30.19 gram kadardır. Kaju fıstığı kalsiyum, fosfor, çinko, potasyum, sodyum bakımından da oldukça zengindir. Bu besin içerisinde B12 ve B6 vitamini, A vitamini, E, D ve K vitamini de bulunmaktadır

 

False