GeriAstro Gündem Bu Hafta Meydana Gelen Dolunayın Etkileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu Hafta Meydana Gelen Dolunayın Etkileri

Bu Hafta Meydana Gelen Dolunayın Etkileri

"Bu hafta meydana gelen dolunayın detaylı yorumlarını Uzman Astrolog Niobe Aslı Temel yazıyor! Bakın dolunay hangi burçta ve kimleri tam olarak etkisi altına alacak?"

BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY

Epeydir üzerinde çalışılan işler ya da planlar sonuçlanmayabaşlayabilir. Tüm benliğimizle kendimizi bu hedefe adamış durumdayız. Bu aralar gönül ilişkileri pek gündemimizde yok. İş ve sorumluluklarımız şu sıra en önemli konuların başında geliyor. Öte yandan bazı belirsiz konular netlik kazanabilir ve şüphe duyduğumuz ne varsa aydınlığa kavuşabilir. Yaşama ve olaylara olan bakış açımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini düşünebiliriz. Sıkıntılarımız için çözüm yolu aramaz isek, daha da büyüyebilir. Yanlış seçimler ya da yanlış kararlar bizi tümden yanlış bir yöne sürükleyebilir. Dolayısıyla sabırlı olmakta fayda var.

Kendimizi baskı altına almadan, tüm endişeleri, öfkeleri ya da soru işaretlerini arkamızda bırakmalıyız. Aksi halde daha büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. Her şeyi olduğu gibi kabullenip, yolumuza devam etmemiz en doğrusu olacaktır.

Bu Hafta Meydana Gelen Dolunayın Etkileri

DOLUNAY’IN YANSIMALARI

Bugün Başak burcunda bir dolunay gerçekleşiyor. Dolunaylar öncelikli olarak meydana geldikleri gün olmak üzere, genelde astrolojik açıdan +/- 5 gün etkili gökyüzü görünümleridir. Dolunay dönemlerinde özellikle meydana geldiği burç mensupları başta olmak üzere, hepimiz kendimizi kırılgan ya da agresif hissedebiliriz. Bu dolunayda ise; uzunca bir süredir içimize attığımız ya da bastırdığımız ne varsa gün yüzüne daha yoğun bir etkiyle çıkması anlamına gelebilir. Memnuniyetsizlikler, suçlamalar ya da gergin diyaloglar yaşayabiliriz. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında başlayan tutulmanın son evresindeyiz. Dolayısıyla yaşanan veya yaşanacak olan her şey bu sürecin bir yansıması ya da devamı niteliğinde olabilir. Öfkemizi kontrol altına almayı denemeliyiz. Öte yandan içimizdekileri tüm çıplaklığıyla anlatma ihtiyacıyla tüm sorunlarımızı da çözüme kavuşturabiliriz. Bu sürecin yaratacağı krizi fırsata çevirmek tamamen bizim elimizde. İlişkilerde yahut diyaloglarda daha hassas olunacağı için herkes kendi önceliklerinin ya da beklentilerinin karşılanmasını bekleyebilir.

Bazı gelgitler yaşanıyorsa, ilişkiler zedelenebilir. Hatta toplumsal açıdan hepimizi ilgilendiren gündemler hız kazanabilir. Bu anlamda, mülteci sorununa ilişkin farklı adımlar atılacağını söylemek yanlış olmaz.

Geçmişte benzer bir dolunay etkisi daha yaşamıştık

Bu dolunayın bir benzerini de 2008 yılının Şubat ayında yaşamıştık. O dönemleri hatırlayanlar iyi bilir ve bugün yaşayacaklarımızı daha iyi kavrayabilirler.

Tembellik yapmak için doğru zaman değil!

Ötelediğimiz işler, üstlenmekte geciktiğimiz sorumluluklar ya da beklettiğimiz ve bitirmediğimiz işleri tamamlamanın vakti geldi. Tembellik etmek için zaman yok, işimiz en önemli gündemimiz olmalı. Daha detaycı ve daha konsantre olarak yoğun bir biçimde çalışmalıyız. Balık’taki Güneş ve Neptün bu anlamda bizim destekçimiz olacaktır. Daha esnek olmamızda, sorunların üstesinden gelmemizde veya işimize yaratıcılık katmamızda bize yardımı dokunacaktır. Hayat ile hayal arasındaki farkı daha iyi kavrayacağımız bir dönemdeyiz. Hayattan veya mesleğimizden ne beklediğimizi, ne istediğimizi sorgulayabilir ya da netleştirebiliriz. İş hayatımıza ya da sağlıkla ilgili konulara ağırlık vermemiz gerekebilir. Düzenli spor yapmayı ve sağlıklı beslenmeyi gerektirecek durumlar olabilir.

İlişkilerde veya iş birliklerinde aklımız karışabilir

Bu aralar kendimizi karmakarışık hissedebiliriz. Daha doğrusu belirsiz ilişkiler, kafa karıştırıcı kişiler ya da beklentilerimizin doğru dürüst karşılanmamasının yaratacağı sorunlarla baş etmek durumunda kalabiliriz. Karşımızdaki kişileri asıl kişilikleriyle değil, kendi görmek istediğimiz şekilde görmüş olabiliriz. Bu belirsizlik ortam bizi yanlış bir yöne iterek, yanlış kararlar almamıza neden olabilir. İşbirlikleri, taahhütler, kararlar, seçimler ya da hükümler için sabretmek ve beklemek daha yararlı olabilir. Hafta sonuna doğru etkisini hissedeceğimiz Merkür’ün olumlu açıları iletişimi canlandırmakla kalmayıp, birbirimize karşı daha pozitif ve daha yapıcı yaklaşmamıza olanak sağlayacaktır.

Kimleri tam olarak etkisi altına alacak?

Başak ve Balık başta olmak üzere, İkizler ve Yay burçlarının ilk on günü doğanlar veya Ay burçları ya da yükselen burçları bu burçların ilk on derecesinde olanlar bu dolunayın etkilerini daha fazla hissedecekler.

Mart ayı yılın en zorlu aylarından birisi olacak

15 gün boyunca yaşadıklarımız biraz da bunun bir yansıması aslında. Dolayısıyla önemli tutulmaların söz konusu olacağı Mart ayında yepyeni gündemlerle uğraşmamız gerekebilir. (önümüzdeki hafta bu konuyu ele alacağım) Bu dolunayda; halledilmesi gereken işlerimizi, düzenleme gerektiren planlarımızı ya da yoluna koymamız gereken ilişkilerimizi bir an önce nihayetlendirmeliyiz ki tutulma sürecine sorunsuz bir şekilde girebilelim. Sorunları giderme, işleri yoluna koyma ve engelleri aşmanın tam zamanı…

Uzman Astrolog Niobe Aslı Temel

False