Geriİyi Yaşam Ağız bakım suyu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Ağız bakım suyu zararlı mı ve faydaları nelerdir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ağız bakım suyu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Ağız bakım suyu zararlı mı ve faydaları nelerdir

Ağız bakım suyu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Ağız bakım suyu zararlı mı ve faydaları nelerdir

"Ağız bakım suyu; dişler üzerinde bakteri plağına sebep olan zararlı asit maddelerine karşı koruyarak, diş sorunlarının önüne geçmektedir. Fakat gün içerisinde ağız bakımı adına diş ipi temizliği ve diş fırçasının da kullanılması gereklidir. Peki ağız bakım suyu ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Ağız bakım suyu zararlı mı ve faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar."

Ağız bakım suyunun yararları doğru kullanımla beraber gerçekleşmektedir. Genel şekilde diş sağlığı ve ağız bakımının ana koşulu, sürekli şekilde yapılan diş temizliği olarak belirtilecektir. Pek çok noktadan tam anlamıyla gerçekleşen ağız bakımıyla sağlıklı dişlere ve diş etlerine sahip olmak mümkündür. Ağız bakım suyunun amacı, temiz nefesin oluşmasıdır. Ancak koku açısından yalnızca diş macunu yeterli değildir.

 Çoğu diş hekimi; diş eti problemlerini tedavi edip çözmek adına özel ağız bakım suyu kullanılmasını tavsiye etmektedir. Genel olarak ağız kokusu olan bireyler, nefesini tazelemek adına kullanmaktadır. Fakat ağız bakım suyu, kişisel gereksinimlere göre türlü alternatiflerde kullanım olanağı sağlar. Diş çürümesi ve plak oluşumunu önlemek ya da diş eti sorunlarını kontrol altına alabilmek adına ağız bakım suyunun önerildiği söylenebilir.

 Ağız Bakım Suyu Ne İşe Yarar?

 Ağız bakım suyu; sadece nefesi tazeleyen özelliğe sahip değildir. Bunun dışında diş etlerine fayda sağlayan bir yapısı bulunur. Diş ve diş eti sorunlarının önüne geçebilmek, çürük oluşumunu önlemek ve bununla beraber diş problemlerinin ekarte edilmesi adına ağız bakım suyu kullanımı tavsiye edilmektedir.

 Ağız Bakım Suyu Nasıl Kullanılır?

 Kozmetik bakım adına ağız bakım sularının her zaman kullanılması, beklenmeyen ve kalıcı kötü neticelere neden olabilir. Diş doktorunun önerisi neticesinde, sabah ve akşam olmak üzere bir kapak ile 30 saniye boyunca ağız içinde gargara yapılması gereklidir. Daha sonra gargara yutulmadan tükürülmeli ve 30 dakika boyunca su başta olmak üzere herhangi bir içecek- yiyecek tüketilmemelidir.

 Ağız Bakım Suyu Zararlı mı?

 Ağız bakım suyunun gereğinden fazla kullanılması, sağlık açısından olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Ağız çalkalama sularının fazla kullanılması, zararlı olan bakteriler ile birlikte obezite ve diyabete karşı koruyucu nitelikte olan faydalı bakterileri de öldürmektedir.

 Ağız bakım sularının neredeyse tümünün antibakteriyel bileşenlerden oluştuğu, uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu malzemelerin hem faydalı hem de zararlı bakterileri öldürdüğü açıklanmıştır. Bu yüzden ağız bakım sularının gereğinden fazla kullanılması önemlidir.

 Ağız Bakım Suyu Faydaları Nelerdir?

 Ağız bakım suyunun yararları; doğru kullanımla beraber gerçekleşmektedir. Genel şekilde diş sağlığı v ağız bakımının ana şartı, düzenli ve sürekli yapılan diş temizliğidir. Dişleri için bakım gösteren ve hassas davranan kişilerin, diş ve diş eti sağlıkları her zaman yerinde olmaktadır. Ağız bakım suyunun başlıca kullanım amacı, nefesin temiz kokması içindir. Koku açısından yalnızca diş macunu yeterli olmamaktadır. Bilhassa dişlerin temiz olmasına dikkat eden birisi olunması halinde, ağız bakım sularına verilen önem de çoğalmaktadır.

 Ağız kokusu, çok sık karşılaşılan bir problemdir. Daha ileri boyutlarda oluşan kokular adına diş hekimine görünmek önemlidir. Ağız bakım suyu, yalnızca nefesin temizlenmesine yardımcı olmaz. Bunların dışında diş etlerinde faydalı olur ve diş problemlerinin önüne geçer. Diş sorunlarının önüne geçmek, çürüklerin oluşmasını engellemek ve bununla beraber birçok ağız problemini gidermek açısından ağız bakım suları kullanılmaktadır. Bakteri plağını önleyen ağız bakım suları; birçok bakımdan yararlı üründür. Doğru kullanımı ile beraber dişler açısından faydası oldukça büyük olacaktır. Dişler fırçalandıktan sonra, yeterli orandaki çalkalama işlemi sayesinde önemli oranda yarar sağlanabilecektir.

False