Başarı sırana göre tercih listeni oluştur, aklına takılanları Uzmana Sor

Güncelleme Tarihi:

Başarı sırana göre tercih listeni oluştur, aklına takılanları Uzmana Sor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 17:30

29 Temmuz’da başlayan tercih süreci 4 Ağustos akşamı saat 23:59'da sona erecek. Bu dönemde Hürriyet yanınızda olmaya devam ediyor. Hürriyet Eğitim ve Okan Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ‘Tercih Sihirbazı’ ile listenizi oluşturup, aklınıza takılan sorulara ‘Uzmana Sor’ uygulaması ile cevap bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üniversite adayları için ‘son sınav’ 4 Ağustos akşamı saat 23:59'da tamamlanacak. Adaylar geleceklerine yön verecek tercih listesini oluştururken, Hürriyet Eğitim ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Tercih Sihirbazı ile Uzmana Sor uygulamaları onlara destek olmaya devam ediyor.

Tercih Sihirbazı’nı kullanan adaylar başarı sırasına göre hangi üniversitenin, hangi bölümüne yerleşebileceğini öğrenebiliyor.

Ayrıca Uzmana Sor uygulamasını kullanarak tercih döneminde merak ettiklerine, akıllarına takılanlara online olarak cevap alabiliyorlar.

Adayların sorularını Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı, Okan Üniversitesi Eğitim Uzmanı Servet Gülsün Şirin, Fen Bilimleri Temel Liseleri Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt yanıtlıyor. 

Haberin Devamı

*** Tablo-4'den Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) çıkartıldı. Tercihleri arasında GATA'ya yer veren adayların 1 Ağustos 2016 tarihli Kılavuzdaki Tablo-4 bilgileri doğrultusunda tercihlerini güncellemeleri gerekiyor.

*** Tercih Sihirbazı'nda yapacağınız listelemede aşağıdaki tabloyu dikkate alınız.

Başarı sırana göre tercih listeni oluştur, aklına takılanları Uzmana Sor


LYS Tercih Sihirbazı için tıklayınız

LYS Uzmana Sor için tıklayın

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!