Kurşun bırakan Belçika vatandaşı

Güncelleme Tarihi:

Kurşun bırakan Belçika vatandaşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 23:43

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 8 Haziran’da cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne kurşun bırakan Yusuf Tezel’in Belçika vatandaşı olduğunu, bu eylem için Türkiye’ye gelip sonra geri döndüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

Tekin, Başbakan Binali Yıldırım ile Belçika Büyükelçiliği’ne ayrı ayrı mektup gönderip özetle şunları kaydetti: “Olayın faili Belçika vatandaşı Yusuf Tezel’in, bu menfur eylemini gerçekleştirmek için Türkiye’ye geldiği ve sonrasında kendi ifadesiyle, ‘Emniyet’te biraz misafir edildikten sonra’ serbest bırakılıp Belçika’ya döndüğü bizzat kendisi tarafından sosyal medya hesabına yazılmıştır. Bu şahsın, durum hakkında soru soran herkese açık şekilde verdiği yanıtlarda; ‘sıkıntı yok, olamaz da, vatan hainlerine dik duruş, devlet bizim, sıkıntı yok’ şeklinde açıklamalarda bulunduğu görülmektedir. Zanlının, emniyete götürüldüğünü hatırlatan bir yakınına, ‘misafir edildik, medya boyutu için’ şeklinde yanıt verdiği de ayrıca ve özellikle dikkat çekmiştir. Hatırlanacağı üzere, Ogün Samast adlı silahlı saldırgan 19 Ocak 2007 tarihinde gazeteci Hrant Dink’i katletmiş ve yakalanmasının ardından götürüldüğü emniyet binasında, kendisine kahraman muamelesi yapılarak misafir edilmişti. Bu olaylarda takınılan tavır birbirine ne çok benzemektedir. Şüphelinin, ‘emniyette misafirlik, işlemlerin medyanın gözünü boyamak için yapıldığı, kendisinin bu eylemi nedeniyle sıkıntı yaşamayacağı, devlet bizim sıkıntı yok’ sözleri ışığında soruşturmada herhangi bir derinleştirme yapılmış mıdır? Bu olayda da FETÖ bağlantısı ihtimali üzerinde durulmakta mıdır?”

Tekin, Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği’ne gönderdiği mektupta da Tezel ile ilgili benzer bilgileri paylaştı. Tekin, Büyükelçilik’ten, “Vatandaşınız olan şüphelinin kullandığı ‘devlet bizim’ ifadesinde vurgulanan devlet, Belçika devleti olabilir mi? Belçika vatandaşı olan Yusuf Tezel hakkında yukarıda anılan eylemi için ülkenizde hukuki soruşturma açılmış mıdır” sorusuna yanıt istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!