Kurban eti uzun süre nasıl saklanır? Buzdolabı ve derin dondurucuda et saklamanın yolları

Güncelleme Tarihi:

Kurban eti uzun süre nasıl saklanır Buzdolabı ve derin dondurucuda et saklamanın yolları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 14:38

Kurban Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde hazırlıklar da hızlandı. Bu süreçte etin kesimden sonra nasıl saklanması gerektiği de merak ediliyor. Kesim sonrası etin bakteri ile enfekte olmaması için doğru şekilde muhafaza edilmesi oldukça önemli. Peki kurban eti uzun süre nasıl saklanır? İşte buzdolabı ve derin dondurucuda et saklamanın yolları

Haberin Devamı

Kurban Bayramı'yla birlikte etin saklanma koşulları ve tüketimi de araştırılıyor. Etin bozulmasını önlemek için doğru saklanması gerekiyor. İşte eti uzun süre saklamanın püf noktaları...

KURBAN ETİ UZUN SÜRE NASIL SAKLANIR?

Kurban eti için buzdolabında veya dondurucuda yer açın. Çünkü et dinlendikten sonra muhafaza edileceği alan hazır olmalı. Kurban eti kesimden sonra an az 5 saat mutlaka dinlendirilmeli. Kurbanlık hayvanın kesilip parçalanmasından sonra, olgunlaşmamış sıcak kurban eti serin ve temiz bir yerde ve geniş bir tepside birkaç saat dinlendirilip havalandırılmalı. Daha sonra parçalanıp buzdolabı veya derin dondurucuya yerleştirilmeli.

Kurban eti uzun süre nasıl saklanır Buzdolabı ve derin dondurucuda et saklamanın yolları

Haberin Devamı

BUZDOLABINDA KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban eti saklanırken büyül parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılmalı. Daha sonra buzdolabı poşetine yerleştirilmeli. Eti uzun süre muhafaza etmek için buzluk veya derin dondurucuda saklamak gerekir.

Ancak, dondurucudaki et pişirilmeden bir gün önce çıkarılıp, buzdolabının +4 derecedeki normal raflarına alınmalı ve bu şekilde çözdürülmelidir. Çözdürülen et tekrar derin dondurucuda saklanmamalıdır.

Kurban eti uzun süre nasıl saklanır Buzdolabı ve derin dondurucuda et saklamanın yolları

DERİN DONDURUCUDA KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban etini dondurucuya koymadan önce mutlaka dinlendirmelisiniz. Bu süre en az 5 saat olmalıdır. Daha sonra parçalayıp, dondurucuya koyabilirsiniz.

Derin dondurucuda sıcaklık -18 derece, olmalıdır. Ayrıca derin dondurucudan çıkarılan et dışarıda bekletilerek çözdürülmemelidir. Yoksa etin üzerinde bakteriler hızla çoğalarak etin bozulmasına ve birçok hastalığa yol açar. Donrucudan çıkarılan et buzdolabının normal rafında çözdürülmeli.

BAKMADAN GEÇME!