Krizin formülü dayanışma

Güncelleme Tarihi:

Krizin formülü dayanışma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 11:07

TÜRKİYE Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik, turizmin çevre faktörlerden çabuk etkilenen hassas bir sektör olduğunu söyleyerek, krizi aşmak için morallerin yüksek tutulup dayanışmanın arttırılması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı


İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı'da 15 yıldır butik otel işleten Mehmet Çelik, Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) Başkanlığı'na seçildi. Türkiye'de son dönemlerde küçük otelciliğin yükselen bir trend olduğunu belirten Mehmet Çelik, turistlerin artık aşırı lüks yerine sade ve doğallığı tercih ettiğini belirterek misafirperverliğin de önemine dikkat çekti. Türkiye'nin IŞİD, PKK ve yurt içindeki karışıklıklar nedeniyle turizmde kötü bir dönem geçirdiğini belirten Çelik, "Son bomba olaylarından sonra, ülkeler haklı olarak kendi vatandaşlarını göndermemeye başladı. Böyle bir dönemde bizim ağlamaya, sızlamaya hakkımız yok. Çünkü ekmek paramızı turizmden kazanıyoruz. Moralimizi yüksek tutup, bir arada durmalı, dayanışmalı ve yılmamalıyız" dedi.
Her hafta bir bölgeyi ziyaret ederek, üyelerinin morallerini arttırmaya çalıştıklarını ifade eden TÜRKODER Başkanı Çelik, Türkiye'de yaklaşık 900 küçük otel olduğunu belirtti. Türkiye'de turizm derneklerinin önemli bölümünün büyük otellerin kurduğu dernekler olduğunu vurgulayan Mehmet Çelik, "Küçük otel kavramı, Türkiye'de çok yeni. Bakanlık'ta da tam tanımı yok. Dolayısıyla küçük oteller Türkiye'de ortada kaldı. Küçük otellerin haklarını savunacak bir dernek yoktu. Bu eksikliği gidermek için 4 yıl önce TÜRKODER kuruldu. Derneğimiz kanalıyla, küçük otelcilik kavramını yaymak ve resmi olarak da kabul edilmesini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!