KPSS soruları ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından açıklandı! KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS soruları ve cevap anahtarı ÖSYM tarafından açıklandı KPSS tercihleri ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 21:17

KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevap anahtarı dün yapılan KPSS sınavının hemen ardından ÖSYM tarafından açıklandı. Milyonlarca adayın memur olma hayaliyle girdiği KPSS sınav heyecanı sona erdi. Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın sonu Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

KPSS heyecanı dün sona erdi ve adaylar merakla soru ve cevapların yayınlanacağı resmi açıklamayı bekliyorlardı. ÖSYM tarafından dün gerçekleştirilen KPSS'nin hemen ardından soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. 2016 KPSS soruları sosyal medya hesaplarında da paylaşımlarla gündem olmuştu. İşte KPSS sorularının yer aldığı soru kitapçığı ve cevap anahtarı

Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), ortaöğretim düzeyinde gerçekleştirilen 2016-KPSS'nin temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.      

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, uygulanan 2016-KPSS ortaöğretim düzeyi temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına internetten erişilebileceği bildirildi. 2016-KPSS ortaöğretim düzeyinde kullanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde ve telif haklarının ÖSYM’ye ait olduğu belirtilen duyuruda, ÖSYM'nin yazılı izni bulunmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı vurgulandı.      

Haberin Devamı

ÖSYM, 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının yayınlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada "20 Kasım 2016 tarihinde uygulanan 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 13:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyinde kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz" denildi. 

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?
Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek. 

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

BAKMADAN GEÇME!