KPSS soruları ve cevap anahtarı yayımlandı! KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS soruları ve cevap anahtarı yayımlandı KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 08:44

KPSS soruları ve cevap anahtarıyla birlikte ÖSYM tarafından açıklandı. Devlet memuru olmak için sınava giren adayların mücadelede bulunduğu KPSS soruları ve cevap anahtarı sınav bitiminin hemen ardından ÖSYM İnternet sitesinden erişime açıldı. Doğru ya da yanlış soruları teyit ettikten sonra net sayısını gören adaylar, KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorgularını yapmaya başladı. İşte KPSS sonuçları bilgisinin de yer aldığı sorular ve cevap anahtarı

Haberin Devamı

KPSS soru ve cevapları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Memur olma hayaliyle 3 milyon 498 bin adayın katıldığı KPSS sınavı, geçtiğimiz hafta tamamlandı. Sınavın ardından KPSS soruları ve cevap kitapçığını araştıran adaylar, sınav esnasında işaretledikleri testteki sonuçları teyit etmek istedi. İşte adayların merakla araştırdığı KPSS soruları ve cevap anahtarı kitapçığı

KPSS ortaöğretim soruları ve cevapları ÖSYM tarafından resmen açıklandı. Sınava başvuran milyonlarca kişinin KPSS sınav heyecanı geçtiğimiz pazar günü sona erdi. Sınava katılan aday sayısı tam 3 milyon 498 bin'i buldu. KPSS sınavının hemen ardından memur olmak isteyen adaylar sınav soru kitapçığı ve cevap anahtarını merak etmişlerdi. Sınav telaşının ardından adayların merak ettiği bir diğer konuda sınavın ne zaman açıklanacağı oldu. Peki, KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), ortaöğretim düzeyinde gerçekleştirilen 2016-KPSS'nin temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. 

ÖSYM'nin internet sitesindeki duyuruda, uygulanan 2016-KPSS ortaöğretim düzeyi temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına internetten erişilebileceği bildirildi. 2016-KPSS ortaöğretim düzeyinde kullanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde ve telif haklarının ÖSYM’ye ait olduğu belirtilen duyuruda, ÖSYM'nin yazılı izni bulunmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı vurgulandı.      

ÖSYM, 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının yayınlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada "20 Kasım 2016 tarihinde uygulanan 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarına, 20 Kasım 2016 tarihinde saat 13:00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. 2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyinde kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz" denildi. 

Haberin Devamı

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

En son yapılan KPSS ortaöğretim sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirilmesinden 19 gün sonra açıklanmıştı. Bu yıl katılımın 3 milyon 498 bin, yani geçtiğimiz sınavların iki katı gibi bir rakamda olmasından dolayı, sonuçların önceki sınavlardaki zaman diliminden biraz daha geç açıklanması öngürülüyor. 

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?
Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

Haberin Devamı

A VE B GRUBU KADRO NEDİR?

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek. 

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

BAKMADAN GEÇME!