Kızlı-erkekli eğitim tartışması

Güncelleme Tarihi:

Kızlı-erkekli eğitim tartışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 20:20

TBMM Çocuk İstismarlarını Araştırma Komisyonu’nda cinsel istismarın önlenmesi kapsamında okullarda kızlarla erkeklerin ortak zeminde olmasına yönelik önerisi iktidar milletvekillerinin itirazına neden oldu.

Haberin Devamı

Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Profesör Dr. Bahar Gökler, TBMM Çocuk İstismarlarını Araştırma Komisyonu’na bir sunum yaptı. Sunumunda çocukların cinsel istismarının önlenmesine yönelik yöntemlere değinen Gökler’in kız ve erkeklerin okullarda ortak zeminde olması önerisine iktidar milletvekilleri itiraz etti. Eleştiriler, Meclis tutanaklarına özetle şöyle geçti:

ORTAK HAYAT YAŞASINLAR

Prof. Dr. Bahar Gökler: “Toplumda cinselliğin tabu olarak görülmesini önlemek lazım. Okullarda, çok erken dönemden itibaren kız çocuklarla erkek çocukların ortak zeminlerde, hayatı, okulu, oyunu paylaşmalarını, bedenlerinin farklı olduğunu görmelerini, bu bedenlere merakın uygun koşullarda giderilmesini, ağır taciz riskine dönüşmemesini sağlamalıyız.”

Haberin Devamı

Ayşe Sula Köseoğlu (AK Parti Trabzon Milletvekili): “... Elbette ki çocuklarımızın bedenini, kendilerini tanıması öğrenmesi önemlidir... Ama bunun yöntemini kız ve erkek çocuklarının birlikte bütün cinsel eğitimleri beraber görmesi noktasında olmadığını dünya örnekleriyle gördüğümüzü de ifade etmek istiyorum.”

BİLİM DAYATMA DEĞİLDİR

Mehmet Metiner (AK Parti Adıyaman Milletvekili): “Kız-erkek çocukların bir aradalığına karşı olan bir parti değiliz... ‘Biraradalık, bu cinsel anomalileri ortadan kaldırır’ diye bir algı oluşturacak mülahaza ne kadar doğru? Biraradalığa norm olarak karşı çıkmayalım ama ‘Böyle yapan topluluklarda bu cinsel sapmalar olur’ gibi bir şey, dayatmacı olmaz mı?”

İsrafil Kışla (AK Parti Artvin Milletvekili): “Yüz yıldır bu ülkede yüzde 90 kız-erkek birlikte eğitim görüyor. Burada hangi kurumla hangi kurum arasında somut bir istatistik yaptınız da bu kanaate ulaştınız ve hangi ülkeyle Türkiye arasında bu kanaate nasıl vardınız?”

Prof.Dr. Bahar Gökler: “Kız-erkek çocuklar bir arada yetişsinler. Bu demek değil ki çocuklar bir cinsel eylem içinde birlikte olsunlar. Benim söylediğim cinsel eylem değil, okullarda bir arada bulunmaları, oyunlar oynamaları, farklı cinsleri tanımaları ve bunu bir doğallık olarak kabullenmeleri. Bilimsel veriler dayatma değildir, bilimsel veriler gerçekliktir.”

BAKMADAN GEÇME!