'Kızım seni babana gönderiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Kızım seni babana gönderiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 02:09

Ankara’daki canlı bomba saldırısında hayatlarını kaybedenler uğurlanırken geride acı ve öfke dolu feryatlar kaldı. Eşini, kızına hamileyken kaybeden 16 yaşındaki Peri’nin annesi “Bu dünya çok kötü annem. Babana gönderiyorum seni, baban bakacak sana bundan sonra” diye ağladı. 15 yaşındaki lise öğrencisi Atakan da dün uğurlanırken sınıf arkadaşları sırasını çiçeklerle donattı.

Haberin Devamı

Kızım seni babana gönderiyorum

BAŞKENTTEKİ cenaze törenlerinde, aralarında lise ve üniversite öğrencilerinin de olduğu terör kurbanlarına hazin veda manzaraları yaşandı. Destina Peri Parlak (16), Elvin Buğra Aslan (21), Dorukan Yusuf Özdemir (18), Fehmi Çetinkaya (75) ve Atakan Eray Özyol (15) için Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camisi’ndeki törene, yakınlarının yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bir grup, Başbakanlık tarafından gönderilen çelengi protesto ederek ters çevirirken, hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladılar. Bu sırada anne Nalan Aslan, protestocu gruba, “Susun, burası siyaset yeri değil. Bizim acımız var” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Kızım seni babana gönderiyorum

Anne Hacer Parlak

Haberin Devamı

SON FOTOĞRAFI ANLATTI

Ayrancı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Destina Peri Parlak’ın tabutunun önüne beyazlar içindeki fotoğrafı, üzerine ise duvak ve Beşiktaş atkısı konuldu. Destina’ya hamileyken eşini kaybeden annesi Hacer Parlak, kızına gözyaşları içinde, “Bu dünya çok kötü annem. Babana gönderiyorum seni, baban bakacak sana bundan sonra. Kızım duy sesimi, kalk ne olur. Sensiz nasıl nefes alacağım” diye seslendi.

Destina Peri Parlak, saldırıdan önce çektirdiği bir fotoğrafı Instagram hesabında paylaşmıştı. O fotoğrafı çeken 10 yıllık arkadaşı Gökçe Deniz Tokmak da cenazedeydi. Tokmak, “Bir kafede oturup sohbet ettik. Birlikte fotoğraf çektirdik. Destina’nın son fotoğrafını da ben çektim. Sonra evlerimize gitmek için dağıldık. Bizim otobüsümüz erken geldi. Destina, Öveçler otobüsünü bekledi” dedi.

Haberin Devamı

Özel Matfen Temel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Dorukhan Yusuf Özdemir’in tabutuna da basketbol genç takımında kaptanlığını yaptığı Altınel Spor Kulübü’nün forması konuldu.

Kızım seni babana gönderiyorum

Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Atakan Eray Özyol’un tabutunun başında ağlayan annesi Kevser Özyol, “Kim verecek yavrumun hesabını, nasıl koydular tabutun içine, nasıl bir ateştir bu Allah’ım yardım et” sözleriyle feryat etti.

Kızım seni babana gönderiyorum

TAKIMLARIN FORMALARIYLA

Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi Elvin Buğra Aslan’ın cenaze törenine Gençlerbirliği futbolcuları İrfan Can Kahveci ve Ahmet Çalık ile taraftarlar da katıldı. Aslan’ın tabutuna Gençlerbirliği forması ve atkısı bırakıldı.

Haberin Devamı

26 yaşındaki Mehmet Alan İstanbul Fatih Camisi’deki törenle uğurlanırken tabutuna Karagümrükspor’un atkısı ve flaması konuldu. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi personeli olan Alan, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya, Giresun’un Keşap ilçesi Gönüllü köyünde uğurlandı. Anne Gülten Akkaya, “Ben melek yüzlü şehidin annesiyim. Allah’ım onun kanını yerde bırakma. Canileri yok et. Bu acılar son olsun, kimsenin evlatları ölmesin” dedi.

Kızım seni babana gönderiyorum

YETİŞEMEDİM ANNEM SANA

Haberin Devamı

16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar, Kütahya’da toprağa verildi. Cenazeye yoğun katılım nedeniyle Karaköy Ortaokulu bahçesinde tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine asker parkası ve şapkası konuldu. Anne Gülcan Çakar, “Rüyamda ‘şehit olacağım annem’ dedin, bunu mu istedin yavrum? Hiç yakıştı mı annem bu tabutlarda buz gibi yatmak? Lanet olsun seni böyle yakanlara, bizi böyle yakanlara. Yetişemedim annem ben sana” diye konuştu.

Nöbete giderken ölen sağlık çalışanı İsmail Karagöz (37), Çubuk’ta defnedildi. Çubuk Merkez Camisi’ndeki cenazeye katılan eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Karagöz’ün çocukları Eray ve Kutay’ı teselli etmeye çalıştı.

Kızım seni babana gönderiyorum

SON ÖPÜCÜK TABUTA

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Ozancan Akkuş (19) için, Gaziantep Bahaddin Nakıboğlu Camisi’nde tören düzenlendi.

Kızım seni babana gönderiyorum

Daha önce Ozancan’ın, kendisini öperken çektiği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğrafı yürekleri sızlatan baba Mehmet Nuri Akkuş, bu kez Türk bayrağına sarılı tabutu öpüp kokladı. 

Kızım seni babana gönderiyorum

ÖLÜM AYIRAMADI

NUSRETTİN Can Çalkınsın, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisiydi. Patlamanın olduğu gün, kendisi gibi hukuk okuyan kız arkadaşı Zeynep Başak Gülsoy’la buluşmuştu. Hain saldırı iki genci eve dönüş yolunda, el eleyken yakaladı. Üç yıldır birlikte oldukları ve evlilik hayalleri kurdukları öğrenilen Çalkınsın ile Gülsoy, birlikte can verdi.

Kızım seni babana gönderiyorum

Nusrettin Can Çalkınsın dün Hacı Bayram Veli Camisi’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Törene, ailesi, yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da katıldı. Tabutunun üzerinde, gönül verdiği Trabzonspor’un renkleri vardı. Annesi Aynur, babası Şentürk ile kız kardeşi Umay Çalkınsın, yakınlarının desteğiyle ayakta durdu. Tabutun başından bir an olsun ayrılmayan anne, “Allah daha çok seviyormuş ki oğlumu bizden aldı” sözleriyle feryat etti.

Kızım seni babana gönderiyorum

DUVAKLARLA YOLCU ETTİLER

Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy’un cenaze töreni ise Karşıyaka Camisi’nde yapıldı. Tabutunun üzerinde duvak, etrafında ailesi ve okul arkadaşları vardı. Tören sona erince Zeynep ile yan yana gömülecek olan Çalkınsın’ın cenazesinin gelmesi beklendi. Annesi Asiye Gülsoy, “Terör kızımı aldı. Ben onsuz ne yaparım” diye ağladı. Gençler, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda yan yana defnedildiler. İki gencin annesi birbirlerine sarılarak ağlarken mezarlarına kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan arkadaşları, “Biz Zeynep ve Nusrettin’i birlikte tanıdık. Her zaman yan yanalardı, hiç ayrılmazlardı. Bugün de ayrılmadılar. Hayat dolu iki arkadaşımızı kaybettik” diye konuştu. (Gamze KOLCU/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!