Kız çocukları okula kazandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Kız çocukları okula kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 17:44

Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda 15 ilde uygulanan ‘Kız Çocuklarının Okullaştırılması Projesi’ kapsamında, Bingöl'de eğitim ve değerlendirme toplantıları başladı.

Haberin Devamı

Kentte bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, anneler bilgilendirilmeden çocukların eğitilemeyeceğini söyledi. Annelerin mutlaka eğitilmesi gerektiğini belirten Sarı, Bingöl'de okullara erişim ve fiziki yapı konularında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını anlattı.

Sarı, projenin ilk ayağının okullaşma, ikinci ayağının ise okula devam oranı olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:
"Mesela şu an lise 1'lerde ciddi sıkıntımız var. 2 Aralık itibarıyla liselerde 350 civarında devamsızlık yapan öğrencimiz bulunuyor. Bu ciddi bir rakam. Okul yapıyoruz, her türlü erişimi sağlıyoruz, fiziki anlamda en üst seviyedeyiz ama bu yetmiyor. Önemli olan, okuttuğumuz öğrencilerin kalitesini yükseltmek. Amacımız, elinden, dilinden zarar görmeyeceğimiz bir nesil yetiştirmek. Bunu becerdiğimiz zaman, bu tür problemler tamamen ortadan kalkacak. İstatistiklere ve sonuçlara baktığımız zaman Bingöl, içinde bulunduğumuz bölge illeri arasında her yönüyle çok çok üzerinde. Daha da iyi olmaya gayret edeceğiz çünkü 60 bin öğrencimiz bizim elimizde şekillenecek."

Haberin Devamı

Kapasite geliştirme çalışmaları yapılacak

Önceki yıllarda Ankara'da yürütülen projeler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki projelerin uyuşmadığını, kanaat önderlerinin görüşlerinin alınmadığını öne süren Sarı, bugün ise her veliye istediği okul türü seçeneğinin verildiğini sözlerine ekledi. Kız Çocuklarının Okullaştırılması Projesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan Muş, Bitlis, Siirt, Batman, Bingöl, Ağrı, Kars, Erzurum, Iğdır, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Van, Şırnak ve Hakkari'de uygulanıyor.

Bingöl'de 4 gün sürecek toplantıda, kapasite geliştirme çalışmaları çerçevesinde yeni atanan öğretmenler, eğitim alanında faaliyet gösteren kurumların çalışanları, yatılı bölge okullarının eğitim ve idari personeli ile emniyet mensupları, sağlık ve din görevlileri, yerel basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine eğitim verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!