Yaz konserlerinde geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Yaz konserlerinde geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 09:45

İstanbul bu yaz dünyaca ünlü sanatçıların sahnelerine ev sahipliği yapacak. Sevdiğiniz müzisyenin şarkılarını birlikte söylemek için sayılı günler kalmış olabilir. Dikkat çeken yaz konserlerini derledik.

Haberin Devamı

Nils Frahm
Deneysel ve neoklasik bir müzik tarzına sahip Nils Frahm, sahnede devleşen müzisyenlerden. Müzikal tarzlar arasında ahenkli bir geçiş sağlıyor. Sanatçı uzun bir aradan sonra yeniden İstanbul’da. Son konserinde müziği ile yarattığı büyülü atmosferi tarif etmek neredeyse imkânsızdı. Şimdi de yeni şarkıları ve imza eserlerini çalmak için bir kez daha Zorlu PSM sahnesinde. Sahneye sadece piyano ile çıkmıyor. U şeklinde kurulumunu yaptığı tuşlu çalgıları ile klasik müziğin ne kadar sınırsız bir derya deniz olduğunu bize gösteriyor. (Zorlu PSM, bugün)

Moderat
Alman elektronik müziğinin yapıtaşlarını oluşturan isimlerden Modeselektor ve Apparat’tan oluşan Moderat, yeniden bizlerin karşısında. Moderat’ın Türk izleyici ile bağı öyle güçlü ki her performansı izleyicisinde büyük bir heyecan yaratıyor. Moderat, konserlerinde hit şarkılarını çalmaktan ise çekinmiyor. Ayrıca görsel tasarımlarla şekillendirdikleri sahneleri size dansı bol bir gece vaat ediyor. (24 Haziran, Zorlu PSM)

Haberin Devamı

Tom Odell
Duygusal şarkıların İngiliz prensi Tom Odell da bu sene yeniden ‘Another Love’ şarkısını söylemeye geliyor. Genç kızların sevgilisi olduğu yadsınamaz olan sanatçı, aynı zamanda sahnede şaşırtıcı derecede enerjik. Piyanosunun başına geçip duygu dolu melodilerini tam da ruhunun en derininden seslendiriyor. Telefon ışıklarınızı hazırlayın, Tom Odell’ın şarkılarını ezberleyin, konserde işinize yarayacaktır. (24 Haziran, Maximum Uniq Açıkhava)

Wiz Khalifa

Yaz konserlerinde geri sayım
Amerikalı ünlü rap yıldızı Wiz Khalifa, Dropout Festival kapsamında İstanbul’da. Rap müzik Türkiye’de çok güçlü fakat yabancı rap’çilerin performanslarına denk gelmek her zaman mümkün değil. Festivalde ayrıca Ceza, Motive gibi yerli sahneden de isimler çıkacak. (28 Haziran, KüçükÇiftlik Park)

Tash Sultana

Yaz konserlerinde geri sayım

Tek kişilik bir orkestra... Geçen haftalarda İspanya’nın en ünlü festivallerinden Primavera Sound’da sabaha karşı çalan müzisyenler arasındaydı. Dünya turnesi kapsamında rotasında ise İstanbul var. Sahnesi patlamaya hazır bir bomba etkisinde. Şarkılarında gerçek hayattan kesitler yer alıyor. Yer yer funk, yer yer de pop hatta caz, rock ve reggae’nin etkili olduğu bir gece vaat ediyor. Kesin olan şey ise konser sırasında dans etmeden duramayacak olmanız. Ön grubu ise Amistat. (23 Haziran, Zorlu PSM)

Haberin Devamı

Cigarettes After Sex
Androjen vokal Greg Gonzalez, melankolik bir akşam için yeniden İstanbul’da. Gonzalez’in sinematografik şarkılarında vokaller ön planda. Canlı performanslarında karanlık bir atmosfer yaratıyor. Fakat sadece size şarkı söylüyormuş hissi de veriyor. Biraz romantik, biraz da duygusal bir İstanbul akşamı için doğru konserdesiniz. (4 Temmuz, KüçükÇiftlik Park)

Balmorhea
Caz, folk ve klasik müzikten ilham alan post-rock şarkıları ile sevilen Balmorhea, müzikal bir iz bırakacak size. Amerikalı enstrümantal topluluğun konserleri dikkat istiyor. Çünkü her nota size ayrı bir kapı aralıyor. Bir konserde kendi hikâyenizin soundtrack’ini dinlemek istiyorsanız doğru adrestesiniz. (8 Temmuz, Maximum Uniq Açıkhava)

Haberin Devamı

Interpol
Indie müzik sahnesinin karizmatik grubu Interpol, yeni şarkılarını İstanbul’da çalmaya geliyor. Paul Banks’in vokalindeki tokluk ve kusursuzluk sizi etkileyecektir. Sahnede seyirci ile iletişim kurmaktan kaçınan, sadece müziğe odaklanan bir vokal Paul... Şanslıysanız Banks bir merhaba bile diyebilir. Indie baladlarını ise uzaklara dalarak dinleyeceksiniz. Ayrıca ‘Evil’, ‘Rest My Chemistry’ gibi hit olmuş şarkıları da setlistlerinde... (24 Temmuz, KüçükÇiftlik Park)

Sigur Rós
İzlanda’nın post-punk dâhileri uzun bir aranın ardından İstanbullu seyircisi ile buluşmaya hazır. Bu hafta içerisinde yeni şarkı “Blóðberg”ı yayımladılar. Multi-enstrümantalist Kjartan ‘Kjarri’ Sveinsson’un gruba yeniden katılmasını da bu şarkı ile kutladılar. Kjarri ile de sahneye çıkacak olmaları bu konseri özel kılan etkenlerden biri. Sigur Rós’un bu turnesi de ayrıca 41 kişilik bir orkestrayı içinde barındırıyor. Bu ayın sonlarına doğru da yeni bir albüm yayımlayacakları söylentiler arasında. Benzersiz müziklerinde ise her duygu birbirinin içinde dans ediyor. Kuzey ışıkları gibi notaları üzerimize serpiştiriyorlar. İlk kez yeni şarkılarını çalacakları bu konser ise asla kaçmaz.
(28 Temmuz, KüçükÇiftlik Park)

Haberin Devamı

Ghostly Kisses

Yaz konserlerinde geri sayım

Kanadalı dream pop grubu Ghostly Kisses’in en çok dinlendiği ülkeler arasında Türkiye ilk 5’te. Büyülü sesiyle ruha dokunan bir yanı da var. ‘Empty Note’, ‘The City Holds My Heart’ gibi hit şarkılarının yanı sıra ‘Heaven, Wait’ albümünü de baştan sona dinlemenizi öneririz. Margaux Sauve’nin de röportajlarında belirttiği gibi şarkılarda sesi ana malzeme... Zaten canlı dinlerken de bunu en derinden hissedeceksiniz. (10 Ağustos, Maximum Uniq Açıkhava)

She Wants Revenge
Yıllarca beklenen She Wants Revenge, sonunda İstanbul’a geliyor... Grup, dans, punk, elektronik rock, darkwave ve gothic rock’ı birleştirerek kendi başına bir kategori oluşturdu. Kaliforniyalı grubun ‘These Things’, ‘Rachael’ şarkılarını mutlaka dinleyin. Konserde karanlık bir dans-goth partinin içinde olacaksınız. Canlı performansları ise kusursuz olarak adlandırılıyor. Seyirci ile fazlaca yakın temasta oluyorlar. Konserlerinde son şarkı olarak ‘Tear You Apart’ı seçiyorlar. Bu şarkı ‘American Horror Story’de yer almasıyla büyük bir popülerlik kazanmıştı. Amerika’daki performanslarının da ‘vampir balosu’ olarak adlandırıldığı düşünülürse çok farklı bir konsere şahit olacağız. (7 Eylül, Zorlu PSM)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!