Komet Kültür’ün Müze Kiti Projesi’ne uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

Komet Kültür’ün Müze Kiti Projesi’ne uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 14:51

Komet Kültür ve Sanat Projeleri Ltd. Şti.’nin ‘Müze Kiti Projesi’, Santagata Kültür Ekonomisi Vakfı tarafından UNESCO İtalya Milli Komitesi’nin himayesinde verilen Uluslararası Ödül’e layık görüldü.

Haberin Devamı

Müzeler, kültürel mekânlar ve sanat alanlarında faaliyet gösteren kurum ve şirketlerin profesyonel ve uluslararası platformu olan RO.ME, bu yıl 15-17 Kasım tarihleri arasında Santagata Kültür Ekonomisi Vakfı’nın AWARD başlığıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül törenine de ev sahipliği yaptı.
Her yıl bir ulusal ve bir uluslararası girişime verilen ödül, UNESCO ülkelerinde o yıl başlatılan veya yürütülmekte olan, Birleşmiş Milletler’in Gündem 2030 Hedefleri doğrultusunda tasarlanmış bir sürdürülebilir kalkınma projesinin görünürlüğünü ve tanınmasını sağlamayı amaçlıyor.
2022-2023 dönemi için UNESCO ülkelerinde yürütülen sürdürülebilir kalkınma projelerini değerlendiren bilim jürisi tarafından bu yılki Uluslararası Ödül’e UNESCO Türkiye Milli Komitesi’nin aday gösterdiği ‘Müze Kiti Projesi’ layık görüldü. Bu yılki Ulusal Ödül ise şehrin gece hayatının yönetimini kültürel, sosyal, ekonomik ve yaşanabilirlik gibi pek çok açıdan ele alan yenilikçi bir politika olan Gece Planı projesiyle Bologna Belediyesi’nin oldu.

Haberin Devamı

Her yaştan ziyaretçinin müzelerle ve kültürel miras alanlarıyla anlamlı ve kalıcı bir ilişki kurmasını hedefleyen Müze Kiti Projesi, öğrenciler için müze deneyimi öncesi, müze deneyimi ve müze deneyimi sonrası için tasarlanmış özgün eğitim materyalleri ile sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerden oluşuyor. Müze Kiti Projesi kültürel miras bilincinin gelişimine özgün katkısı nedeniyle Uluslararası Ödül’e layık görüldü. Ödül 16 Kasım’da Roma’da düzenlenen törende Komet Kültür ve Sanat Projeleri kurucuları Sebla Kut ve Cem Deniz Kut’a Santagata Kültür Ekonomisi Vakfı Genel Sekreteri Alessio Re tarafından takdim edildi.

Komet Kültür’ün Müze Kiti Projesi’ne uluslararası ödül

Komet Kültür’ün Müze Kiti Projesi’ne uluslararası ödül

Komet Kültür’ün Müze Kiti Projesi’ne uluslararası ödül

Törenden önce düzenlenen panelde Müze Kiti Projesi hakkında bilgi veren Sebla Kut, 2019 yılından bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle sürdürülen Müze Kiti Projesi kapsamında Topkapı Sarayı, Pera Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ve Göbeklitepe ile Troya Müzesi için üretilen müze kitlerinin 200 binden fazla öğretmene ve milyonlarca öğrenciye ulaştığını belirtti. Cem Deniz Kut da kültürel mirasın korunması için öncelikle öğrenilmesi ve değerinin anlaşılması gerektiği fikrinden yola çıkarak hayata geçirdikleri Müze Kiti Projesi’nin ardından aynı vizyonla anaokulu ve ilkokul öğrencileri için hazırladıkları kültürel ve doğal miras bilincini geliştirmeyi hedefleyen Kültür Kaşifleri Projesi hakkında bilgi verdi.
Vakıf Genel Sekreteri Alessio Re, bu projenin sürdürebilir niteliğiyle içerik zenginliğini artırmaya devam ederek yeni nesillerin kültürel miras ve müzenin önemini anlamaları konusundaki katkısını sürdürmesinin önemini vurgulayarak paneli kapattı.

Haberin Devamı

Ödül Sahipleri

Komet Kültür’ün Müze Kiti Projesi’ne uluslararası ödül

Bolonya Belediyesi Kültür ve Yaratıcı Endüstriler Daire Başkanı Giorgia Boldrini, Komet Kültür ve Sanat Projeleri Ltd. Şti. kurucu ortakları Sebla Kut, Cem Deniz Kut.

Detaylar için:
Web: kometkultursanat.com,
ig: muze_kiti

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!