Kadın sanatçılardan Mor Çatı dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Kadın sanatçılardan Mor Çatı dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 16:51

Kadın sanatçılar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken Mor Çatı ile dayanışma gösteriyor; 30 sanatçının eserleri ‘İki Soluk Arası Dayanışma’ başlıklı sergide toplanıyor. Eserlerin bir kısmı Mor Çatı yararına satılacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz kasım ayında Mor Çatı küratör ve sanatçı Arzu Yayıntaş’ın desteğiyle, dayanışma sergisi adına kadın sanatçılara bir çağrı yaptı ve çağrısına 30 kadın sanatçıdan yanıt geldi. Sanatçılardan bazıları Mor Çatı yararına orijinal işini bağışlamayı tercih ederken bazıları da kartpostal satışı için eserlerinin kullanım hakkını vermeyi tercih etti.

Mor Çatı’ya destek olan sanatçılar Arzu Yayıntaş, Ayşecan Kurtay, Azra Deniz Okyay, Balca Ergener, Beyza Boynudelik, CANAN, Çiğdem Yılmaz, Didem Ünlü, Elif Varol Ergen, Ekin Saçlıoğlu, Fulya Çetin, Gözde İlkin, Gülçin Aksoy, Güneş Terkol, H.Berrin Simavlıoğlu, Işıl Güleçyüz, Lara Ögel, Nalan Yırtmaç, Neriman Polat, Nurcan Gündoğan, Özgür Çimen, Özlem Şimşek, Peri Demirbaş, Sevil Tunaboylu, Şafak Şule Kemancı, Tuse Tamer, Ülgen Semerci, Yasemin Özcan, Yeşim Ağaoğlu ve Zeyno Pekünlü Mor Çatı’ya destek olmak üzere ‘İki Soluk Arası Dayanışma Sergisi’nde buluşuyor. Sanatçılardan kimisi Mor Çatı yararına orijinal işini bağışlarken kimisi de kartpostal satışı için eserinin kullanım hakkını verdi.
Sergide bağışlanan 24 orijinal eserin yanı sıra 20 eser de kartpostal formatında basılıp satışa sunuluyor. Kartpostallar sergi sonrasında Mor Çatı ürünleri arasında yer alarak Dayanışma Merkezi’nden satılmaya devam edecek ve böylece kadın sanatçılar ile Mor Çatı arasında kurulan birliktelik, kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir yer edinmiş olacak.

Haberin Devamı

Sergi Moda’daki Zapata Cafe’de 24 Şubat-24 Mart arasında görülebilir.

Kadın sanatçılardan Mor Çatı dayanışması
Elif Varol Ergen 

Kadın sanatçılardan Mor Çatı dayanışması
         Berrin Simavlıoğlu

BAKMADAN GEÇME!