Antakya'da yaralar bir nebze de olsa sinemayla sarılacak

Güncelleme Tarihi:

Antakyada yaralar bir nebze de olsa sinemayla sarılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2023 15:56

Antakya, depremin acılarını bir parça da olsa sinemayla sarmaya hazırlanıyor. Bu geceki açılışla başlayıp 19 Ekim’e kadar sürecek Uluslararası Antakya Film Festivali kapsamında çok sayıda film gösterilecek, paneller düzenlenecek. Bütün bu etkinliklerin buluşma noktaları ise konteyner kentler ve çadır yerleşkeleri olacak. Festivalde Meral Orhonsay'a onur ödülü verilecek.

Haberin Devamı

Ülke tarihinin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığı yerlerden Antakya’da, ne denli çare olur ya da olabilir mi bilinmez ama deprem yaraları bir nebze de olsa yedinci sanatla sarılmaya çalışılacak. Bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Antakya Film Festivali’, bugün itibariyle start alacak ve 19 Ekim’e kadar sürecek. Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu’nun organizasyona ilişkin yaptığı tanıtım konuşmasında da belirttiği gibi film gösterimleri ve etkinlikler Koç Konteyner Kent Amfi Sahne, Koç Konteyner Kent Kongre Salonu, Dostlar Yerleşkesi / Serinyol, Zübeyde Hanım Konteyner Kent / Samandağ, TMMOB Sosyal Etkinlikler Çadırı İskenderun’da gerçekleştirilecek.

Vicdan eksenli paneller düzenlenecek

Antakyada yaralar bir nebze de olsa sinemayla sarılacak

Festival kapsamında ‘Ruhsal Dayanıklılık ve Sosyal Destek’ etkinliğinin yanı sıra ‘Vicdan bazen sızlar’, ‘Bir role vicdanla yaklaşmak’, ‘Vicdan etkilenir mi?’, başlıkları altında oturumlar düzenlenecek. Bu yılki program dahilinde 15 uzun metraj, 20 belgesel, 15 kısa belgesel, 22 kısa kurmaca, 9 öğrenci kısa kurmaca, 5 animasyon kısa, 5 deneysel kısa olmak üzere toplam 91 yapıt izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Onur Ödülü Meral Orhonsay’a…

Bu yıl festivalin ‘Onur Ödülü’ sinemamıza verdiği katkı, oyunculuk kariyeri boyunca gösterdiği tavizsiz ve cesur duruşundan dolayı Meral Orhonsay’a verilecek. ‘Sinema Emek Ödülü’ ise gerçekleştirdiği belgesel niteliği taşıyan kaynak kitaplarıyla sinemaya kattığı eserlerden ötürü Vadullah Taş’a sunulacak. ‘Onur ve Emek Ödülleri’ bu geceki açılış töreninde takdim edilecek.

‘Uzun Metraj Film Yarışması’nda 15 yapıt var

‘Aga’ (Yön: Mevlüt Taşcı), ‘Aynı Masanın Etrafında’ (Yön: Zeynep Üstünipek),  ‘Ariel: Back to Buenos Aires’ (Yön: Alison Fairweather Murray), ‘A Three Storey Comedy’ (Yön: Sandra Mitrovic), ‘Dito’ (Yön: Takashi Yuki), ‘Eflâtun’ (Yön: Cüneyt Karakuş), ‘Gelincik Kırmızı’ (Yön: Özlem Özel), ‘Grandson’ (Yön: Timur Garafutdinov), ‘Intensive Care’ (Yön: Pyotr Todorovskiy), ‘Kasha’ (Yön: Alexander Amirov), ‘Push Pause’ (Yön: Ryoma Kosasa), ‘Sahari’ (Yön: Moulay Taieb Bouhanana), ‘Tebessüm’ (Sezgin Cengiz-Şiyar Gedik), ‘Torn Seas’ (Yön: Richard Boisvert) ve ‘Who We Wanted To Be’ (Yön: Özgür Anıl) gibi 15 yapıtın yer aldığı ‘Uzun Metraj Film Yarışması’nı ise şu isimlerden oluşan jüri değerlendirecek: Murat Şeker (Başkan), Didem Balçın, Ceylan Özgün Özçelik, Maryna Er Gorbach, Kida Khodr Ramadan, Terry Chor, Laura Lehmus, Valerie Bert ve Kamran Rasoolzadeh.

Haberin Devamı

Bu son derece farklı bir atmosfer ve koşullarda gerçekleştirilecek olan festivalin, bütün etkinlikleri itibariyle yöre insanının acılarını, kapanmayacak yaralarını başta da söylediğimiz gibi bir nebze azaltması dileklerimizle iyi seyirler…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!