Cüneyt Cebenoyan anısına: 'Erguvani İstimbot'

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Cebenoyan anısına: Erguvani İstimbot
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2023 11:59

3 Ağustos 2019’da giçirdiği trafik kazasında çok erken yitirdiğimiz gazeteci, yazar, film eleştirmeni, radyocu Cüneyt Cebenoyan, Açık Radyo’da uzun süre yayınlanan 'Erguvani İstimbot' programının kayıtlarından derlenen ve dostlarının özverisiyle şekillenen aynı adlı kitapla anılıyor.

Haberin Devamı

Her şey Cüneyt Cebenoyan’ın, Altyazı dergisinin 150. özel sayısı için bugün izine rastlanamayan ama sessiz sinema oyunlarının vazgeçilmezi 'Erguvani İstimbot' filmi hakkında 'oyunbaz' bir yazı kaleme almasıyla başlar. Sinemamızın sessiz klasiği 'Erguvani İstimbot'un anlatıldığı bu yazıdan sonra Açık Radyo’da uzun haftalar sürecek bir sohbet dizisi başlar...
'Erguvani İstimbot adlı bu radyo programında Cüneyt Cebenoyan ve konuğu, konuğun seçtiği bir film üzerine sohbet ederler. Film ve sohbetin bizi nereye götüreceğini önceden kesti rmek zordur. Ufkun açık olduğu, konunun Osmanlı’da kölelikten bağlanma kuramına, ’68 olaylarından sanat ve politi kaya uzanabildiği her programın yepyeni keşifler ve bambaşka konular vadettiği bir yolculuktur bu.
Program 2014-2016 yıllarında yolcularını her pazartesi günü radyoları aracılığıyla sefere çıkarır. Sanat ve akademi ve düşünce dünyasından kimler yer almaz ki bu seferlerde; Alberto Manguel, Cevat Çapan, Tayfun Pirselimoğlu, Ümit Ünal, Sami Şekeroğlu, Talat Parman, Onur Ünlü, Yankı Yazgan, Barış Pirhasan, Ercan Kesal, Mahmut Fazıl Coşkun, Zeynep Dadak, İskender Savaşır, Bülent Somay yalnızca birkaçı.

Haberin Devamı

Cüneyt Cebenoyan anısına: Erguvani İstimbot

Şimdi 'Erguvani İstimbot’un tüm seferleri bir kitapta toplandı. Her şey Cüneyt’e yakışır bir şekilde imece usulü yapıldı. Dostları tarafından deşifre edilen programlar kızı Elif ve arkadaşı Sıla Tanilli’nin editörlüğü ile kitap haline getirildi. Dostları Tayfun Pirselimoğlu ve Ömer Madra’nın sunuşları, Ceren Oykut’un çizimiyle Doğan Kitap tarafından basıldı. Cebenoyan’ın anısını yaşatmak ve 'Erguvani İstimbot’un seyahati ne herkesin katılabilmesi için...
Kitabın telif geliri Bütün Çocuklar Bizim Derneği’ne, Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları’nda kullanılmak üzere bağışlanacak.

BAKMADAN GEÇME!