Çocuklar Topkapı Sarayı’nı keşfediyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar Topkapı Sarayı’nı keşfediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:42

VakıfBank Kültür Yayınları, 'Bilmecelerle Topkapı Sarayı' kitabını minik okurlarıyla buluşturdu İki arkadaş Kaan ve Aslan, Türkiye’nin 100 yıllık tarihine tanık olmuş bilge bir ağaçla maceradan maceraya atılıyor.  

Haberin Devamı

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) çocuk kitapları serisine katılan “Bilmecelerle Topkapı Sarayı” eserini yayımladı. Lider Hepgenç ve Esat Zorkirişçi’nin hazırladığı kitabı Eslem Yaşar resimledi. Çocukların zihinsel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek için Uzman Psikolog Zeynep İrem Çeven’in danışmanlığında yayımlanan eser, 7 yaş ve üzeri çocuklar için raflardaki yerini aldı.

Çocuklar Topkapı Sarayı’nı keşfediyor
Topkapı Sarayı’nda sıradan bir gün... 1924’ten beri müze olarak kullanılan Saray’ın bahçesinde, yüzlerce turist bu tarihî mekânı görmek için bekliyor. Kaan ve Aslan da içeri girmek için sırada. Topkapı Sarayı’nı görmek için heyecanlılar! Ancak heyecanla bekleyen sadece onlar değil. Saray’ın bahçesinde Osmanlı Devleti’nin 600, Türkiye’nin 100 yıllık tarihine tanık olmuş yaşlı bir ağaç, onları bekliyor. Yaşlı ağacın Kaan ve Aslan’ı maceradan maceraya sürükleyecek bilmeceleri de hazır!
İki arkadaş Topkapı Sarayı’nda keşfedilmeyi bekleyen sırları bulabilecek mi?

Kitaptan
“Dışarıdan bakınca biz ağaçlar sessiz, dilsiz görünüyoruz. Fakat biz de köklerimiz sayesinde diğer ağaçlarla iletişime geçebiliriz. Buradan çok çok uzakta bir ağaçtan bile haberim vardır. Doğayı bu kadar güçlü yapan şey, işte bu iletişim şeklimiz! O yüzden siz insanlara ilk nasihatim de hep bu olmuştur.”

BAKMADAN GEÇME!