Kırbrıs Rum Kesimi'ndeki yangın büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Kırbrıs Rum Kesimindeki yangın büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 15:28

Kıbrıs Rum Kesimi'nde dün başlayan yangını söndürebilmek için İngiltere, Yunanistan ve İsrail uçak ve helikopter gönderdi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum Kesimi'nde ormanlık alanda meydana gelen yangın rüzgar ve yüksek sıcaklıkların etkisiyle yayılıyor. İngiltere, Yunanistan ve İsrail, dev orman yangınını söndürebilmek için uçak ve helikopter gönderdi. 

Dün Troodos bölgesinde başlayan yangının kuru anız yakılmasından dolayı başladığı düşünülüyor. Yangından en çok etkilenen Soleas bölgesi ise çam ormanları ve meyve bahçeleriyle kaplı. Son yılların en büyük yangınlarından biri olduğu düşünülen olay aynı zamanda yılın ilk büyük sıcak hava dalgasının olduğu döneme denk geldi.

Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nicos Anastasiades, "Durum gerçekten trajik. Zarar onarılamaz durumda" dedi. Yangın söndürme çalışmalarına katılan iki itfaiyeci yaralanırken, birinin durumu kritik.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum tarafına yardım talebinde bulundu. Anastasiades, Akıncı'ya teşekkür ettiğini fakat yetkililerin şimdilik ellerinde yeterli araç bulunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!