Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Tıpış tıpış Anayasa'ya uyacaksın

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Erdoğana: Tıpış tıpış Anayasaya uyacaksın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 21:21

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’da düzenlediği ‘Türkiye’yi Böldürmeyeceğiz Cumhuriyet’i Koruyacağız’ mitinginde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “‘Ben Anayasa’yı dinlemem’ diyor. CHP iktidarında sen de tıpış tıpış o Anayasa’ya uyacaksın, gereğini yerine getireceksin” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE 80 MİLYONUNDUR
“TÜRKİYE hepimizin Türkiye’si ise ve bunun mücadelesini yapıyorsak, kimlik üzerinden siyaseti kaldırmak zorundayız. İnanç, yaşam tarzı üzerinden siyaseti kaldırmalıyız. Hiç kimseyi CHP iktidarında ötekileştirmeyeceğiz. Eğer bir kişi gelir inanç, kimlik üzerinden siyaset yaparsa bilin ki onlar bu ülkeyi bölenlerdir. Türkiye bizim, hepimizin, 80 milyonundur. Bir kişi kalkıp da Türkiye adına konuşamaz, ‘Türkiye benimdir’ diyemez. Biz hiçbir diktaya, hiçbir diktatöre kapı aralamayacağız.

BAYRAK, VATAN ORTAK PAYDA
Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, farklı siyasi görüşlerden gelebiliriz ama ortak paydamızın olması lazım. Ortak paydamızı büyütebilirsen Türkiye hepimizin olur. Bayrak bizim ortak paydamızdır, vatan ortak paydamızdır. Türkiye bizim Türkiyemizdir, parlamenter demokratik sistem, Cumhuriyet bizim ortak paydamızdır.

HADİ CANIM SEN DE...
Kurucu değer, Cumhuriyet’i kuran felsefedir, hepimizin ortak değeri olmak zorundadır. Çünkü onu ilk kuranlar savaş meydanlarından geldiler, ağır bedeller ödediler, çocuklarına torunlarına daha güzel bir ülke bırakmak için mücadele ettiler. Demokratik parlamenter sisteme sahip çıkacağız. Bir kişi gelecek ‘benim sayısal çoğunluğum var rejimi değiştireceğim’ diyecek. Bu ülkenin kuruluşunda sayısal çoğunluk yoktur, milli irade vardır. Rahmetli İnönü’nün deyimiyle ‘Hadi canım sen de.’ Sen kim oluyorsun da rejimi değiştiyorsun.

ASKERİ OKULLARI AÇACAĞIM
Bütün darbelere karşıyız, nereden gelirse gelsin karşıyız. Tıpkı teröre karşı olduğumuz gibi. Ama darbe fırsatçığı yapıp karşı darbe gerçekleştirmek isteyenlere de karşıyız. Darbe fırsatçılığı yapıp ‘OHAL ile askeri liseleri kapatacağım, GATA’yı kapatacağım, harp okullarını kapatacağım’ derseniz, ona da ‘dur’ deriz. Sözüm söz; peygamber ocağındaki emir komuta zincirini yeniden kuracağız, harp okullarını yeniden açacağız, GATA’yı yeniden açacağım, askeri hastaneleri yeniden açacağım.

ÜSTÜNLERİN HUKUKU
Şimdi Türkiye’de hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var. Hukukun üstünlüğü yok baskıncıların hukuku var. ‘Ben Anayasa’yı dinlemem’ diyor, ‘Anayasa Mahkemesi’ne saygı duymam’ diyor. Madem sen Anayasa’ya uymuyorsun, o zaman Anayasa’yı sana uyduralım. Ne demek bu. ‘Yüzde 92 ile kabul edilen bir Anayasa’ya uymam’ diyor. Sen Anayasa’ya uymazsan vatandaşlar niye hapiste, niye tutuklu? Onlara gelince yasa var, sana gelince yok. Adana Meydanı’nda söylüyorum, CHP iktidarında sen de tıpış tıpış o Anayasa’ya uyacaksın, gereğini yerine getireceksin.

BİZİ BİR ARADA TUTAN LAİKLİK
Bizi bir arada tutan ana çimentolardan birisi de laikliktir. Kim nasıl, neye inanıyorsa inansın, her inanca saygı duymak hepimizin ortak görevidir. Bütün samimi Müslüman kardeşlerime sesleniyorum; senin inancın benim başımız üzerindedir, senin inancını siyasete alet eden bu ülkede en büyük kötülüğü yapandır.

VATANDAŞTA PARA MI BIRAKTIN
Bu ülke hepimizin Türkiyesi. Diyorlar ki ‘Yastık altındaki dolarları bozdurun.’ Yastık altında para mı bıraktın Allah aşkına, sen ayakkabı kutularındaki dolarları bozdurdun mu? Sen önce onları bir bozdur bakalım. 14 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, Türkiye’nin hangi sorununu çözdüler. Terör belasının içine soktular, ekonomik krizle karşı karşıyalar. Dolar sizde. Vatandaşın cebinde para yok. Böyle yaparsanız Türkiye’yi G-20’den de çıkaracaklar. Uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz, Ortadoğu’nun parçası olmak istemiyoruz.”

PUTİN AYAR ÇEKTİ
AĞIRIMA giden şey, çıktı konuştu bu zat, ‘Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya gittik.’ MGK toplandı, karar aldılar, ‘Biz Suriye’ye terörü önlemek için gittik’ dedi. Yani yalanladı. Putin dedi ki; ‘Olmaz  sen çıkıp konuşacaksın, yoksa izin vermem’ dedi. Putin ayar çekti. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bir başka ülkenin devlet başkanı tarafından ayar verilirse bu benim ağırıma gidiyor. Benim Cumhurbaşkanım başkaları tarafından ayar verilen Cumhurbaşkanı olamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!