Kılıçdaroğlu: Ortak acımız

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Ortak acımız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 22:11

Gaziantep’te canlı bomba saldırısıyla gelen acının herkesin ortak acısı olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Görünen o ki ciddi bir güvenlik zafiyeti var” dedi. Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep ziyaretine AK Partili yetkililer de eşlik etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Kılıçdaroğlu, beraberindeki bazı CHP milletvekilleriyle birlikte taziyelerin kabul edildiği Pervarililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne geldi. Kılıçdaroğlu’na, AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de eşlik etti. Burada canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu’ndan çoğu kaybolan bir aile yardım istedi. Aile bireyleri, “Patlamadan sonra çocuğumuz kayıp, ne ölüsünü ne de dirisini bulabildik. DNA testi için bizden kan aldılar. Çocuğumuzu bulun, yardımcı olun” dediler. Kılıçdaroğlu, taziye evinde bir süre AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ile de sohbet etti. Kılıçdaroğlu canlı bomba saldırısının yapıldığı noktaya da geçerek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

ŞEHİT AİLESİNE DE ZİYARET

Kılıçdaroğlu, Başkan Fatma Şahin ile birlikte Bitlis’te terör saldırısında şehit düşen uzman Çavuş Adem Özen’in ailesini de ziyaret etti. Şehidin annesi Asiye’nin Kılıçdaroğlu’nu elinden tutarak gözyaşları döküp, feryat etmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Taziyelerin ardından Zeugma Müzesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, müze önünde gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Gaziantep’in Türkiye’nin, bölgenin çok önemli bir kenti olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Geçtiğimiz günlerde çok ciddi bir acı yaşandı. Hepimizin ortak acısı” dedi. Gaziantep’teki acının hemen ardından Doğu’dan yine acı haberler geldiğini, şehitler bulunduğunu, Kilis’e roket ve mermiler düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Bu yaşananlar bizi üzüyor. Yakınlarını, çocuklarını kaybeden aileler ‘Biz bu acıları yaşıyoruz, başkaları bu acıları yaşamasın, ne olursunuz önlemini alın’ diyor. Bütün bu olayları yaşarken bir şeyleri unutmamamız gerekiyor; devlet dediğiniz kurumun bütün olaylara hâkim olması, liyakatla yönetilmesi, bu olaylar olmadan önce istihbarat bilgisini alıp önlemesi lazım. Görünen o ki ciddi bir istihbarat zafiyeti, bir yönetim boşluğu var. Umarız hükümet bütün bunlardan ders çıkarır, bir daha bu tür acı tablolar toplumun önüne konmaz.”

Haberin Devamı

TAZİYE EVİNDE PROTESTO

Kılıçdaroğlu, taziye evinde bulunduğu sırada Demokratik Bölgeler Partisi’nde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup sloganlar attı. Kürtçe sloganlar atan grup taziye evinin önünden geçerek, patlamanın meydana geldiği noktaya yürüdü . PKK lehine de sloganlar atan gruba, olayda yakınlarını kaybeden bazı kişiler tepki gösterdi.

CELABRUS İTİRAZI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, Suriye’nin Cerablus bölgesine yönelik operasyon hazırlığında olduğu iddiaları üzerine uluslararası hukuk uyarısında bulundu. NTV’ye konuşan Kılıçdaroğlu, “Biz Türkiye’nin yabancı bir ülkeye silahlı güç göndermesini doğru bulmayız. Uluslararası hukukun öngörmediği bir süreç içerisinde askeri oraya sokarsanız maliyeti yine ağır olur. Suriye sıradan bir ülke değil. Orada Rusya var, ABD var, İran var. Uluslararası hukukun dışına çıkmamalıyız., size bedel ödetirler” dedi.  (ANKARA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!