Kılıçdaroğlu: Karar alınmıştır seçime gidilecek

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Karar alınmıştır seçime gidilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2015 22:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ertelenmesini konuşmayı bile doğru bulmadığını belirterek, “Karar alınmıştır, seçime gidilecek. Eğer telaşları, korkuları varsa ‘Daha az oy alırız’ diye, o zaman geleceği iyi okumamışlardır. Bir düşüşe geçmişlerdir, düşeceklerdir, gideceklerdir, halka hesap vereceklerdir” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Barolar Birliği’nin adli yıl açılışı törenine katılan CHP lideri, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

‘SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN’

(HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın ‘Seçimi ertelemek gibi düşünceleri olabilir’ sözleri) Seçimin ertelenmesini istemiyoruz. Güvenliği de ülkenin sağlaması lazım, vatandaşların sağlaması lazım. Vatandaşların özellikle sandıklara sahip çıkması lazım. Çünkü biz kaçak sarayda oturan kişinin sandıklara doğrudan müdahale etmesini istemiyoruz. Onun böyle bir amacı var. O amacı boşa çıkarmak her yurttaşımızın, demokrasiye inanan her vatandaşımızın görevi olmalıdır.

‘KAMERA KONULABİLİR’

Kamera bütün sandıklara konulabilir. İtirazımız olmaz. Seçimin ertelenmesini konuşmak bile doğru değil. Demokrasiye inançsızlıktır. Karar alınmıştır, seçime gidilecek. Eğer telaşları, korkuları varsa ‘daha az oy alırız’ diye, o zaman geleceği iyi okumamışlardır. Bir düşüşe geçmişlerdir, düşeceklerdir, gideceklerdir, halka hesap vereceklerdir. Yolsuzluk diz boyu. Bakın ülkeyi böldüler, ülkeyi kan gölüne çevirdiler. Adaleti böldüler. Bu ülkenin yakasından Adalet ve Kalkınma Partisi düşmek zorundadır.

Haberin Devamı

VATAN PARTİSİ İLE İTTİFAK

(Vatan Partisi ile ittifak iddiası hakkında) Güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Doğu Perinçek bir teklifte bulundu ve değerlendiriyoruz. Görüşmeler devam ediyor, görüşmeler netleştikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız.

AYDINLARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Gerek Türkiye Barolar Birliği Başkanı, gerek illerden gelen baro başkanları halka ‘Korkmayın, yılmayın’ mesajını verdiler. Bunlar gidici. Gittiklerini bildikleri için iktidarı vermemek için her türlü yola başvurabilirler. O nedenle bütün yurttaşları, aydınları göreve çağırıyorum. Medya üzerinde baskı kuracaklardır, yargı üzerinde baskı kurdular, kurmaya devam ediyorlar. Ama biz bütün bu baskılara direnmeliyiz. Çünkü biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri, işsizlerin haklarını, yoksulların haklarını, ezilenlerin haklarını savunacağız, Türkiye’ye gelen 2 milyonun üstündeki Suriyeli kardeşlerimizin haklarını da savunacağız.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!