Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Paris' yorumu: Yıllardır yaşadıklarımız şimdi Avrupa'da

Güncelleme Tarihi:

Kemal Kılıçdaroğlundan Paris yorumu: Yıllardır yaşadıklarımız şimdi Avrupada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 21:36

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yıllardır terör acısı yaşadığını belirterek, “Bunun Fransa’da gerçekleşmiş olması bizim yaşadığımız olayın bir anlamda Avrupa’ya taşınması anlamına geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün yeğeninin düğününde gazetecilerin sorusu üzerine Paris katliamıyla ilgili şunları söyledi:

PARA KAYNAKLARI KİMLER

“30-35 yıldır terör acısını yaşıyoruz ve dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Bunun Fransa’da, Avrupa’nın göbeğinde gerçekleşmiş olması, bizim yaşadığımız olayın bir anlamda Avrupa’ya taşınması anlamına geliyor. IŞİD, Ankara’da 102 vatandaşın katledilmesinde ana aktördü. G-20’nin ana gündem maddesini bu olay oluşturacaktır. Gelişmiş ülkelerin, silah üreten ülkelerin, ekonomide saydamlığı savunan ülkelerin oturup yeniden düşünmeleri gerekiyor. IŞİD’ın daha doğrusu terör örgütlerinin para kaynaklarının kontrol edilmesi lazım. Bunlara kimler silah veriyor denetlenmesi lazım. Türkiye’nin sadece G-20’ye katılan ülkelerin liderleri değil, uluslararası kuruluşları da harekete geçirmesi gerekiyor. Avrupa Birliği’nin yeni bir konsept geliştirmesi gerekiyor. Teröre hiçbir ülkenin kesinlikle destek vermemesi lazım. Bu bazen söylemde kalıyor. İllegal yollardan bazı terör örgütlerinin de desteklendiğini biliyoruz. Buna dünyanın net tavır takınması lazım.”

Haberin Devamı

AYAK KAYDIRMA ANLAYIŞI YOK

Kılıçdaroğlu, CHP’deki muhaliflerin olağanüstü kurultay talepleriyle ilgili sorular üzerine de şöyle dedi: “Bizi diğer partilerle sakın karıştırmayın. Biz hukukun, demokrasinin gereği neyse onu yaparız. Eğer bir partinin kendi içinde demokrasi çalışmıyorsa o parti kendisi demokratik değildir. Ülkeye de demokrasiyi getiremez. ‘Neden şu genel başkanı adayı oldu, onun ayağını kaydıralım, önünü keselim’ anlayışı CHP’de yoktur. Genel başkan adayları çıkacaktır. Düşüncelerini anlatacaklardır. Biz Sayın Davutoğlu’nun nasıl genel başkan olduğunu biliyoruz. Kurultay olmadan genel başkan ilan edildi zaten.”

Kemal Kılıçdaroğlundan Paris yorumu: Yıllardır yaşadıklarımız şimdi Avrupada

Düğün selfie’leri

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Kocaeli’nde ağabeyi Ali Kamer Kılıçdaroğlu’nun oğlu Özgür Kılıçdaroğlu’nun düğününe katılıp nikâh şahitliği yaptı.

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlundan Paris yorumu: Yıllardır yaşadıklarımız şimdi Avrupada

 

Nikâhtan sonra partililerle yemek için Welborn Otel’e giden Kılıçdaroğlu, burada büyük ilgiyle karşılaştı. Birçok konuk Kılıçdaroğlu’yla selfie çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!