Kemal Kılıçdaroğlu: Esad Anayasası

Güncelleme Tarihi:

Kemal Kılıçdaroğlu: Esad Anayasası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 21:16

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de yarın başlayacak anayasa teklifi görüşmeleri öncesi il başkanlarını Ankara’da toplayarak partinin muhalefet stratejisini gözden geçirdi. Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği tekifini ‘Suriye modeli’ olarak değerlendirerek, “Esad’ın anayasasını tercüme ettiler” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN GAKKOŞU

“Neredeyse terör olaylarının olmadığı il kalmadı. Her il, ilçemizden şehitlerimiz var. Son olarak İzmir’de yaşadık. İzmir, bir yürek halinde Elazığlı şehidini uğurladı. Elazığlılar sevdikleri insanlara gakkoş derler. O şehidimiz sadece Elazığlıların değil, Türkiye’nin gakkoşudur. O Türkiye’nin kahramanıdır.

HER İSTEDİĞİNİ YAPTIN

Dertleri başkanlık. Türk tipi diyorlar. Bu gayrı millidir, Türk tipiyle ilgisi yoktur, Osmanlı’da da yoktur. Bu, Suriye modeli. Esad’ın anayasasını aldılar, tercüme ettiler, koydular buraya. Düşmandı Esad. ‘Esed’ ettiler. Şimdi anayasasını getiriyorlar, Meslis’ten geçirecekler. Kendisi de Esadlaşma yolunda da onun için. ‘Tek adam olacağım, sözümün üstüne kimse söz söylemeyecek’ diyor. Her darbe sonrası böyle olur. Aynı model 20 Temmuz sonrası da çalışmaya başladı. 15 yılda çıkarmak isteyip de çıkaramadığın kanun yok. O zaman neden başkanlık. Her istediğini yaptın. Vatandaş komşusunun kimliğini sorgulamaya başladı senin yüzünden.

Haberin Devamı

Bu anayasa kabul edilirse bir sabah kalkacağız bir bakanlık kapanmış, Tekirdağ Valiliği kapatılmış, ‘tüm Trakya’yı birleştirdim, tek Trakya ilan ettim.’ Bunların hepsini yapabilir. Bu vekiller konu mankeni mi? Bugün bir kişinin müsteşar olması için kanunda şartlar var. Bu şartlar bitecek. Kafasına esecek, müsteşar olması için bizim köyden olması şart diye bir kararname çıkarabilir.

ÇOCUKLARINIZI DÜŞÜNÜN

Evet oyu kullanacaklara samimi bir uyarı yapıyorum; çocuklarınızı düşünün, Türkiye’nin geleceğini, verdiğimiz demokrasi mücadelelerini, bu mücadele için hayatını kaybedenleri, Türkiye’nin çağdaş dünyadaki yerini düşünün. Totaliter rejimlerin olduğu ülkeler saygın değildir. Sorun CHP’nin değil hepimizin ortak sorunu, sosyal demokratların, muhafazakarların, mütedeyyinlerin, milliyetçilerin, ülkücülerin, Atatürkçülerin, bütün vatandaşların ortak sorunudur.

290 KERE ‘HAYIR’ DİYORLAR

Teröre karşı durmak namus, vatan, insanlık borcudur. Bunu hükümet de diğer partiler de söylüyor. Eyvallah... Terörle mücadelede birinci aktör hükümettir. 15 yıllık iktidar Türkiye’yi terör örgütlerine teslim etmiştir. PKK ile masaya oturan CHP mi? 290 kez güvenlik güçleri PKK’lılara müdahale etmek istiyor, ‘hayır’ diyorlar. FETÖ’yü, devletin en duyarlı dairelerine kim yerleştirdi? Bu Türkiye’yi teröre teslim etmek demek.

Haberin Devamı

Havuz medyasının PKK, IŞİD’den farkı yok, aynı yolda yürüyorlar. PKK bana saldırdı, başka kim saldırıyor? Havuz medyası. Aynı yolla, felsefeyle saldırıyorlar. Papağanlardan oluşan bir güruh var karşımızda. Ben bunu söylediğim için yine saldıracaklar.

Fırat Kalkanı... Şehitlerimiz geliyor. Bin kez ‘Bu politika yanlış, Türkiye’yi bataklığa sokmayın’ dedim. Saldırdılar. Kurtulmuş ‘En başından beri yanlıştı’ dedi. Terörden hayatını kaybedenlerin hesabını kim verecek. Yarın ‘neden şehit oldun’ da diyecekler.

BEYEFENDİLER İNCELİYOR

Askerlerimizin yakılma iddiaları var. Hükümete çağrı yaptık, açıklayın doğrusu nedir. 15 günü geçti hâlâ inceliyor beyefendiler. Hani Ortadoğu’da sinek uçsa haberiniz oluyordu, hepsi palavraymış. Askerler yandı mı, hayatta mı kimsenin haberi yok. ”

Haberin Devamı

EL NUSRA YORUMU: YATACAK YERLERİ YOK

“El Nusra... Tüm dünya terör örgütü kabul ediyor. Sahip çıktılar, silah gönderdiler, Putin bile ricacı oldu. Bir devletin Cumhurbaşkanı ‘El Nusra terör örgütü değil’ diyorsa, Türkiye teröre teslim edilmiş demektir. MİT TIR’larıyla silahlar nereye gidiyordu, kim gönderdi? IŞİD militanları Suriye’ye Irak’a Türkiye üzerinden geçti. Kapıları bu hükümet açtı. Gittiler savaştılar, yaralandılar, silahlarıyla Türkiye’ye geldiler, tedavi edildiler, ellerinde silahla tekrar gönderildiler. Bir iktidar Türkiye’yi terör örgütlerine teslim etmişse yatacak yeri yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!