Liposuction ameliyatını mutlaka plastik cerrah mı yapmalı?

Güncelleme Tarihi:

Liposuction ameliyatını mutlaka plastik cerrah mı yapmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 20:53

Vücudumuzda çeşitli nedenler bağlı olarak aşırı kilo alıp verme yada yağlanma gibi problemler yaşanabilir. Bölgesel yağlanmada liposuctionın etkisi nedir?

Haberin Devamı

Halk arasında yanlış bilinen kavramlardan biri liposuction (yağ aldırma) operasyonunun zayıflamak için kullanıldığının düşünülmesidir. Liposuction, bölgesel incelme, bölgesel zayıflama için kullanılan bir yöntemdir. Rejim ve egzersiz uygulandığında bile yok edilmesi çok zor olan yağlı bölgelerde uygulanır.

Liposuction ameliyatını mutlaka plastik cerrah mı yapmalı

Liposuction ameliyatını herkes yapabilir mi?

Liposuction basit bir operasyon olsa da mutlaka konunun uzmanı bir estetik, plastik cerrah tarafından yapılmalıdır.  Özellikle kronik rahatsızlıkları olanlar, diyabet ve tansiyon hastaları, düzenli ilaç kullananlar doktor kontrolü olmadan yağ aldırma ameliyatı olmamalıdır.

Haberin Devamı

Herkese liposuction uygulanabilir mi? Ameliyat ne kadar sürer?

Yağ fazlalığının özellikle diz, kalça, bel, basen gibi bölgelerde birikmesi, yaşa, sağlık durumuna göre yapılan egzersizlerde bir sonuç alınamaması ve fiziksel görüntünün etkilendiği durumlarında Liposuction ameliyatı yapılabilir.

Cerrahi bir uzman tarafından yapılabilen ameliyat, 1-2 saat sürer. Genel olarak dikiş atılmadığından ameliyat izi bir bandajla kapatılır. Hasta 1 gün içinde taburcu edilir, ameliyat izleri 2-4 ay arasında tamamen ortadan kaybolur. Bir diğer yöntem de, yağlara uygulanan ultrason işlemi ile yağların eritilmesidir. Liposuction’da yağlar parçalanırken bu yöntemle eritilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!