'Takıntılı Kate'... Ama yine de nefes kesti

Güncelleme Tarihi:

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2023 14:09

Sadece İngiltere'de değil tüm dünyada monarşinin yani kraliyet ailelerinin varlığı tartışılıyor. Özellikle de İngiltere'de. Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden sonra birçok kişi artık monarşinin sonunun geldiği görüşünü daha yüksek sesle dile getiriyor.

Haberin Devamı

KRALİYET AİLESİ ONA ÇOK GÜVENİYOR
Aslına bakılırsa yıllarca bu günleri bekleyen Kral 3. Charles da bütün bu toz duman içinde tacını giydi. O, ailesi ve konuklarıyla birlikte tahta çıkmasını gövde gösterisi şeklinde kutlarken, Londra'nın ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup da ellerinde 'Benim kralım değil' yazan pankartlarla protesto gösterisi yapıyordu.

Elbette yüzyıllardır varlığını sürdüren İngiliz kraliyet ailesinin hemen görevini bırakmasını kimse beklemiyor. Onlar da varlıklarını sürdürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Aileyi ve monarşiyi bir arada tuttuğu ileri sürülen Kraliçe'nin ölümünden sonra işleri biraz daha zor olsa da ailenin de kendine göre güçlü bir silahı var: Halktan bir aileden gelen ve Prens William ile evlenip aileye katılan Kate Middleton.

Haberin Devamı

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

AİLE İÇİNDEKİ KONUMU ÇOK SAĞLAM
Öyle ki daha William ile flört ettiği ilk dönemden itibaren "Modern Külkedisi" olarak adlandırılan Middleton, artık aile içindeki en önemli unvanlardan birinin sahibi. Prenses Diana'dan tam 25 yıl sonra, onunla özdeşleyen Galler Prensesi unvanını hem taşıyan, hem kullanan ilk kişi. Gelecekteki kralın karısı, ülkenin kraliçesi... Bu kadar da değil, William'dan bir sonraki kralın yani George'un da annesi. Özetlemek gerekirse çok olağanüstü bir gelişme olmazsa Kate'in aile içindeki konumu "sağlam."

Zaten hayranlarına göre tam da bu aileyi ayakta tutmak için dünyaya gelmiş biri. Ailenin giderek azalan popülerliğini düşürmeyen en önemli figürlerden biri, hatta birincisi.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

KRAL ARTIK GENÇ DEĞİL, KARISININ ÜZERİNDE DIANA'NIN GÖLGESİ VAR
Bundan böyle her ne kadar Charles kral, eşi Camilla kraliçe olsa da görünüşe göre Kate ve kocası William hatta çocukları George, Charlotte ve Louis kamuoyu karşısına daha sık çıkıp ailenin liderinden yani Kral'dan rol çalmayı sürdürecek.

Haberin Devamı

Birçok kraliyet uzmanına göre de bu Charles'ın bilerek yolunu açtığı bir durum. Çünkü Kral, artık yaşını başını almış bir adam.. Yani gençliğin enerjisi yok. Karısı Camilla ise hep Diana'nın mutsuzluğunun gölgesini üzerinde taşıyacak.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

 

WILLIAM'IN HAYATINDA VERDİĞİ EN DOĞRU KARAR
Durum böyle olunca da "Onunla evlenmek, William'ın hayatında verdiği en doğru karar" diye nitelendirilen Prenses Catherine'e büyük görev düşüyor. O da zaten bu görevi hakkıyla yerine getiriyor.  Son dönemde sık sık kamuoyu karşısını çıkan, hatta taç giyme töreninde görüntüsüyle "gerçek kraliçe" olarak nitelendirilen Kate yine gündemin ilk sırasına yerleşmeyi başardı.

Haberin Devamı

Geçen hafta sonu İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın açılışına, bir ay öncesinde çekilen bir videoyla damgasını vurdu. O videonun başrolünde de Kate vardı.

Bilindiği gibi geçen yıl yarışmayı, Ukrayna'yı temsil eden Kalush Orkestrası kazanmıştı. Fakat ülkede Rus işgali olduğundan yarışmaya ev sahipliği yapamadı. Bunun yerine organizasyonu İngiltere üstlendi.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

KATE YİNE PİYANONUN BAŞINA GEÇTİ
Prenses Kate de geçen hafta sonu gerçekleşen final öncesinde Kalush Orkestrası'nın geçen yıl birinci olan şarkısının bir bölümünü piyano ile seslendirdi. Kate'in Ukrayna bayrağındaki mavi renge gönderme yapan kıyafeti ise o geceye damga vurdu.

Haberin Devamı

Windsor Şatosu'nun, kırmızı rengin hakim olduğu odasında yapılan çekimde Kate, piyanosunun başına tek omuzlu, çarpıcı mavi renkteki elbisesiyle oturdu. Saçlarına dalgalı bir model veren Prenses, görünümünü de bir zamanlar Kraliçe 2. Elizabeth'e ait olan gösterişli safir ve elmas küpelerle tamamladı.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

'BUGÜNE KADAR GİYDİKLERİNİN EN İYİSİ'
Kimi zaman kıyafet tercihleriyle ağır eleştiri konusu olan Kate Middleton, bu kez ise hem moda eleştirmenlerinden hem de hayranlarından tam not aldı. Birçok yoruma göre de üzerindeki mavi gece elbisesi, "bugüne kadar giydiklerinin en iyisi"ydi.

Odanın hakim rengi kırmızıyla birleşince çok çarpıcı bir görünüm oluşturan o mavi elbisenin güzelliği dışında başka bir özelliği daha vardı. Birazdan geleceğiz.

Elbise özellikle rengi ve uçuşan etekleriyle çok beğenilse de ufak tefek eleştiriler de almadı değil. Tek omuzlu mavi elbise, Kate'in giyim konusundaki "garanticiliğinin" bir örneği olarak görüldü. Bazı hayranları, her ne kadar Prenses'in görünümünü çok beğenmiş olsalar da "takıntılı Kate" demekten geri durmadı. Çünkü Galler Prensesi Catherine, tarzından asla ödün vermemişti. Daha da ötesinde, üzerindeki mavi elbise onu yakından takip edenlere çok tanıdıktı. 

Haberin Devamı

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

AYNI MODELİN BEYAZ RENGİNİ GİYDİ
Lafı uzattık ama üzerindeki çok beğenilen mavi elbise de işte öyleydi. Kate, o çekim için çok sevdiği modacılardan biri olan Jenny Peckham'ın imzasını taşıyan tek omuzlu bir elbise seçti. O elbisenin birebir aynısını ama beyazını da bu yıl düzenlenen ve İngiltere'nin en saygın sinema ödüllerinden biri olan BAFTA töreninde giymişti.

Fakat o törende elbiseyi tamamlamak için kullandığı uzun siyah eldivenler nedeniyle çok ağır olumsuz eleştiriler almıştı. Hatta Kate, elbisenin güzelliğini gölgelemekle suçlanmıştı.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

ELDİVENLERİ AĞIR ELEŞTİRİ KONUSU OLMUŞTU
 "Tutumlu prenses" olarak bilinen Kate Middleton, BAFTA töreninde bu özelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Üzerinde 2019 yılındaki BAFTA töreninde giydiği ve çok beğenilen o tek omuzlu, beyaz elbise vardı. Fakat omuz kısmında bazı değişiklikler yapılmıştı. Buraya kadar tamam. Zaten hayranları da elbisenin omuz kısmında yapılan değişikliğe çok odaklanmadı.

Ama Galler Prensesi Catherine bu kez neredeyse bütün kollarını kaplayan uzun siyah eldivenler giymişti. Kulağında da moda eleştirmenlerine göre "görüntüsünü basite indirgeyen" sallantılı, kocaman küpeler vardı. İşte Prenses'in tepeder tırnağa sergilediği bu görünüm hayranları arasında bile büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Middleton, bu görünümüyle moda eleştirmenlerine göre genellikle uyguladığı giyim tarzının dışına çıkmış ve nadir hatalarından birini yapmıştı. Onlara göre üç yıl önceki törende giydiği ve çok beğenilen o beyaz elbiseyi daha güzel değerlendirebilirdi.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

2019 YILINDA OMUZUNDA FARKLI BİR DETAY VARDI
Kate Middleton, ayrı elbiseyi daha sade haliyle 2019 yılındaki BAFTA töreninde giydi. O gece saçlarını toplayan ve daha küçük küpeler takan Middleton moda eleştirmenlerinden ve hayranlarından tam not almıştı. Kayınvalidesi Diana'nın giydiği tek omuzlu elbiselerle kıyaslanan Middleton'ın o hali o zamana kadarki en şık görüntüsü olarak nitelendirilmişti. 

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

FİLMİN YILDIZLARINDAN ROL ÇALDI: Madem Kate'in mavi gece elbisesinden başladık... Onun çeşitli etkinliklerde giydiği ve hafızalara kazınan en iddialı kırmızı halı kıyafetlerini bir hatırlayalım istedik. Hemen 2021 yılında yapılan James Bond No Time To Die filminin Londra galasında giydiği bu kıyafetle başlayalım. Öyle büyük sükse yaptı ki bu elbise, filmin yıldızlarından bile rol çaldı. 

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

İNCİLER  KRALİÇE'DEN: Kate, Galler Prensesi unvanını aldıktan sonra Backingham'da Güney Afriya Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ve eşi onuruna Buckingham'da verilen davette o pırıltılı elbiseyle neredeyse aynı çizgileri taşıyan bu beyaz kıyafeti giydi. Prenses Diana'nın çok sık kullandığı ünlü tacı da taktı. Kolunda ise Kraliçe'nin incileri vardı. 

 

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

TAM BİR PRENSES: Kate ile William'ın çıktığı Karayipler gezisi pekçok anlamda sorunluydu. Birçok kişi İngiliz kraliyet ailesini, atalarını sömürmekle suçlayıp özür dilemelerini istedi. Bunlar bir yana gezinin Karayipler ayağındaki bir resmi yemekte Kate, bu yeşil elbiseyle "tam bir prenses" olarak nitelendirildi. O dönemde William henüz Galler Prensesi unvanını almadığı için Kate de Cambridge Düşesi'ydi.  

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

DIANA ALNINA TAKARDI: Prens William'ın kurucusu olduğu Earthshot Ödülleri'nin töreni geçen yıl ABD, Boston'da yapıldı. Kate, o gece temaya uygun olarak bu kiralık yeşil elbiseyle katıldı. En çok dikkat çeken ayrıntı ise boynundaki kolyeydi. Prenses Diana bir zamanlar o kolyeyi alın bandı olarak kullanırdı. 

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

EFSANE KIYAFET: Kate'in gerçekten "efsane" kıyafetlerinden biri. Bu yeşil elbiseyi birçok etkinlikte farklı aksesuarlarla ve saç modelleriyle kullandı.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

HAYRANLARI BU ELBİSEYİ ÇOK SEVDİ
Her ne kadar gece elbisesi olmasa da ilk kez 2019 yılında giydiği bu elbise, hayranlarından istisnasız yüksek not aldı. Kate, aynı kıyafeti, geçen hafta bir etkinlikte de giydi.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

40 YAŞ POZLARINDAKİ TEK OMUZLU ELBİSE OLAY OLDU
Kate geçen yıl 40 yaşına girdiği doğum günü için verdiği pozlarla ve o pozlarda giydiği kıyafetlerle çok konuşuldu: Üstelik elbiseler; tüm ayrıntılarıyla görünmediği halde. Kate Middleton'ın, doğum günü pozları içinde en çok konuşulanı, tek omuzlu kırmızı bir elbiseyle objektif karşısına geçtiği oldu. Çok sevdiği ve gelinliğinde de imzası olan kırmızı Alexander McQueen elbisesi içinde verdiği o poz "Hollywood tarzı" olarak nitelendirildi. Bazı kişiler bu görüntüyü "tam bir Hollywood yıldızına yakışır türden" diye nitelendirdi. Bu pozu beğenmeyenler de "Hollywood" konusunda diğerleriyle hemfikirdi ancak onlara göre Kate o karede "yıldızcık" gibi yani Hollywood'da şöhret arayan bir oyuncu adayı gibi görünüyordu.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti


DIANA'NIN TAKILARI DİKKAT ÇEKTİ
Middleton'ın, yine Alexander McQueen için Sarah Burton'ın tasarladığı beyaz elbise giydiği poz da çok konuşuldu. Siyah- beyaz bu fotoğrafta Kate Middleton'ın parmağındaki evlilik yüzüğü ile uçuşan saçlarının arasından görünen küpeleri dikkat çekti. Bu takıların her ikisi de Prens William'ın annesi Prenses Diana tarafından kullanılmıştı.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

'GELECEĞİN KRALİÇESİNE UYGUN'
Middleton'ın, basına servis edilen diğer siyah- beyaz pozunda da yine beyaz bir elbise giydiği görülüyor. İşte özellikle de bu iki pozda Middleton, hayranları tarafından tam bir kraliçeye benzetildi. Hatta bu pozların Kate ile William'ın yakında tahtı devralacağının göstergesi olduğunu savunanlar da oldu.

Takıntılı Kate... Ama yine de nefes kesti

İLK PİYANO SÜRPRİZİ
Madem bu noktaya Kate'in piyano çalmasından ve o sırada giydiği elbiseden geldik işin öncesine de bakalım. Sporla arasının iyi olduğu bilinen Kate Middleton, piyano çalabildiğini bütün dünyaya 2021 yılında ev sahipliği yaptığı Noel konserinde sergiledi. Kate, piyanonun başına geçti ve Tom Walker'ın seslendirdiği For Those Who Can't Be Here (Burada Olamayanlar İçin) adlı şarkıya eşlik etti. Bu anlar, Westminister'daki konser sırasında gerçekleşmedi, ayrı bir bölüm olarak yoğun provaların ardından çekildi.

BAKMADAN GEÇME!