O eldivenlerle kendini mahvetti!

Güncelleme Tarihi:

O eldivenlerle kendini mahvetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2023 13:15

İngiliz kraliyet ailesinin gelini Kate Middleton, arada sırada eleştirilse de bazen gerçekten zevksiz bulunsa da genellikle güzel giyinmesiyle biliniyor. Aileye katıldıktan sonra ünlü markalardan giyinmeye ve stilistlerle çalışmaya başlayan Middleton'ın giydiklerini kimse beğenmese bile hayranları beğeniyor yıllardır. Fakat bu kez farklı bir gelişme oldu. Bu kez giyim tarzı hayranlarını bile mutsuz etti.

Haberin Devamı

 

O eldivenlerle kendini mahvetti

İngiltere'nin en saygın sinema ödüllerinden biri olarak nitelendirilen BAFTA Ödülleri bu yıl 76'ıncı kez verildi. Ödülleri veren Britanya Sinema ve TV Sanatları Akademisi'nin patronu olan kocası Galler Prensi William ile birlikte Galler Prensesi Catherine de gecenin onur konuğu olarak törene katıldı. Middleton'ı o törende ne giyeceği ise uzun süredir merak konusuydu. Sonunda törenin kırmızı halısına adım attığında da bu merak giderildi. Ama geride büyük bir hayal kırıklığı kaldı.

O eldivenlerle kendini mahvetti


"Tutumlu prenses" olarak bilinen Kate Middleton, BAFTA töreninde bu özelliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Üzerinde 2019 yılındaki BAFTA töreninde giydiği ve çok beğenilen o tek omuzlu, beyaz elbise vardı. Fakat omuz kısmında bazı değişiklikler yapılmıştı. Buraya kadar tamam. Zaten hayranları da elbisenin omuz kısmında yapılan değişikliğe çok odaklanmadı. Ama Galler Prensesi Catherine bu kez neredeyse bütün kollarını kaplayan uzun siyah eldivenler giymişti. Kulağında da moda eleştirmenlerine göre "görüntüsünü basite indirgeyen" sallantılı, kocaman küpeler vardı. İşte Prenses'in tepeder tırnağa sergilediği bu görünüm hayranları arasında bile büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Middleton, bu görünümüyle moda eleştirmenlerine göre genellikle uyguladığı giyim tarzının dışına çıkmış ve nadir hatalarından birini yapmıştı. Onlara göre üç yıl önceki törende giydiği ve çok beğenilen o beyaz elbiseyi daha güzel değerlendirebilirdi.

Haberin Devamı

O eldivenlerle kendini mahvetti


Amerikalı moda eleştirmeni ve tasarımcı Hallie Abrams'a göre Kate'in bu görünümü "olmamıştı." Abrams, Prenses'in giyim tarzını "Kate'in BAFTA törenindeki giyimini beğenmediğimi söylemek beni üzüyor" diye konuştu. Aslında Kate'in kıyafetinin de kullandığı siyah kadife eldivenlerin de ayrı ayrı güzel olduğunu ve onları sevdiğini söyleyen Abrams eleştirisini şöyle sürdürdü: "Ama o siyah eldivenlerin, uçuşan eteklere sahip beyaz elbiseyle birlikte oluşturduğu görünümü sevmedim. Kıyafet bana uyumyu görünmedi. Bütün o parçaları birbirine bağlayan bir şeyler eksikti." Hallie Abrams, genellikle Kate'in giyim tarzını beğendiğini ve bu konuda nadiren hata yaptığını söyleyip "Aslında bu durum beni üzdü" dedi.

Haberin Devamı

O eldivenlerle kendini mahvetti


Törende kullandığı siyah eldivenler sosyal medyada da konu oldu. Hayranları arasında da farklı fikirlere yol açtı. Sosyal medyada kraliyet ailesi üyeselerinin moda tercihleriyle ilgili paylaşımlarıyla bilinen HR Lady Alyssa'ya göre Kate'in elbisesi güzeldi. Ama o siyah eldivenler bir hataydı.

O eldivenlerle kendini mahvetti

Angie adlı bir sosyal medya kullanıcısı Kate'in taktığı küpelerin ve siyah eldivenlerin "bütün görüntüyü öldürdüğünü" savundu. Prenses'in kıyafeti hakkında yorum yapan bir başka kullanıcı da "Eldivenlerden ve küpelerden nefret ettim. O büyük küpelerle saçları yukarıdan toplanmış ve geriye taranmış olmalıydı" diyerek Kate'in saç modelini de eleştirdi.

Haberin Devamı

O eldivenlerle kendini mahvetti

Genel yorumlar bu yönde olsa da o siyah eldivenleri beğenenler de oldu. Onlardan biri olan stil uzmanı Miranda Holder'a göre siyah ve uzun eldivenler elbiseyi daha çarpıcı bir hale getirdi. Onun gibi düşünen bir başka kullanıcı da eldivenleri "eğlenceli ve beklenmedik" olarak nitelendirdi. Bir başkası eldivenlerin çok da öktü olmadığını söylese de "Yine de eldivenlerle ilgili bir sorun vardı. Belki de rengi" diyerek görüşünü bildirdi.

O eldivenlerle kendini mahvetti

Kate Middleton, ayrı elbiseyi daha sade haliyle 2019 yılındaki BAFTA töreninde giydi. O gece saçlarını toplayan ve daha küçük küpeler takan Middleton moda eleştirmenlerinden ve hayranlarından tam not almıştı. Kayınvalidesi Diana'nın giydiği tek omuzlu elbiselerle kıyaslanan Middleton'ın ohali o zamana kadarki en şık görüntüsü olarak nitelendirilmişti.

Haberin Devamı

O eldivenlerle kendini mahvetti

Aynı törende oyuncu Sheila Atim de görünümünü eldivenle tamamladı. Onun tercihi Kate Middleton'ınkinden daha fazla beğenildi.

O eldivenlerle kendini mahvetti

Uzun eldivenler bu yıl kırmızı halıda en çok görülen ayrıntılardan biriydi. Birçok ünlü katıldığı çeşitli törenlerde görünümünü siyaph ve uzun eldivenlerle tamamladı. Gwen Stefani (en solda) beyaz elbisesini siyah eldivenler ve siyah çizmelerle tamamladı. Model Heidi Klum'un (ortada) sarı elbisesiyle birlikte kullandığı uzun eldivenler ve siyah çizmeler dikkat çekti. Genç yıldız Bella Porch da bir davette tıpkı Stefani ve Klum gibi siyah eldiven ve siyah çizme kombinasyonuyla görünümünü tamamladı. 

Haberin Devamı

O eldivenlerle kendini mahvetti

Birçok kişi Kate Middleton'ın eldivenlerini eleştirirken, bir dönemin ünlü sinema yıldızı Rita Hayworth'ın Gilda filmindeki görünümünü örnek gösterdi. Bu görüşü savunanlara göre Hayworth'un o görünümü kusursuz olarak nitelendirildi. 

Gelin şimdi de Kate Middleton'ın İngiliz kraliyet ailesinin bir üyesi olduktan sonra katıldığı BAFTA törenlerinde giydiği kıyafetlerin bazılarını bir hatırlayalım. 

O eldivenlerle kendini mahvetti

2011 yılındaki bu seçimi çok beğenilmişti. Middleton, bu elbiseyi yıllar sonra, 2021 yılındaki Earthshot ödül töreninde bir kez daha kullandı. 

O eldivenlerle kendini mahvetti

Middleton'ın 2917 BAFTA töreninde giydiği bu elbise de o dönemde bazı eleştirilere maruz kalmıştı. Middleton, bu kıyafeti daha sonra da kullandı. 

O eldivenlerle kendini mahvetti

Middleton, 2018 yılındaki BAFTA töreninde hamileydi ve tercihi bu elbise oldu. 

O eldivenlerle kendini mahvetti

2020'deki BAFTA töreninin ana teması 'sürdürebilirlik ve yeniden kullanım' olarak belirlenmişti. Middleton o gece, daha önce Malezya gezisinde giydiği kıyafeti tercih etti. 


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!