Hoş geldin bebek haydi kırlara

Güncelleme Tarihi:

Hoş geldin bebek haydi kırlara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 12:35

Memleketimizin nüfusu bu baharda yine patladı! Kuzular, danalar, eşekler, yunuslar, ayılar, kurtlar, kuşlar… Hepsi birbirinden sevimli, komik, neşe dolu yavru, ülkemizin kırlarında dolaşmaya başladı. Bu minik yavruları tanıyın, sevin ama dikkat de edin!

Haberin Devamı

İKİ YIL BÜYÜKLERİN DİZİ DİBİNDE

Hoş geldin bebek haydi kırlara

 

‘Kış uykusu’ denince zannedilir ki, ayıların gözleri bir kapandı mı bahara kadar açılmıyor. Ayılar doğumlarını bizim “uyuyorlar herhalde” diye düşündüğümüz zaman yapıyor. Genellikle üç yavru doğuran ayılar onları bahara kadar sütle besliyor. Kör, dişsiz ve tüysüz doğan ayı yavruları anneleriyle ortalama iki yıl geçiriyor ve tüm bu süre boyunca annelerinin korumasına muhtaçlar. Tatlı yavruları görürseniz yaklaşmayın sakın, anneleri civarda olabilir. 

 

BUZAĞI DA DOKUZ AYDA GELİYOR

Haberin Devamı

Hoş geldin bebek haydi kırlara

 

İneklerde gebelik insanlardaki gibi dokuz ay sürüyor. Yılda bir kez doğum yapıyorlar. Altı aylığa kadarki bebeklere buzağı deniyor.  Baharda buzağılar annelerini bırakmaz. Sizi görünce kaçmaz. Korkmayın, ikisi de bir şey yapmaz.

 

BİRKAÇ SAATTE ANNENİN PEŞİNDE

Hoş geldin bebek haydi kırlara

 

Türkiye’de çok fazla koyun ve keçi çeşidi var. Nereye gitseniz bu aylarda yavruları görebilirsiniz.  Kuzuları akranlarıyla oynarken, oğlaklarıysa doğumdan sonra birkaç saatte seke seke annelerini takip ederken görmeye doyum olmaz. Yavruları yakalamayı başarırsanız çekinmeyin, doya doya sevin, bol bol selfie çekin. Annesi kızmaz!

 

OYUNBAZ SIPALARIN ZAMANI

Hoş geldin bebek haydi kırlara

 

Haberin Devamı

Eşeklerin oldukça zeki, dikkatli, arkadaş canlısı, oyuncu ve öğrenmeye meraklı olduğunu yeni yeni öğreniyoruz. Eşek yavrusu sıpalarda bu özellikler maksimumda. Bir yıl gebeliğin ardından doğan sıpalar, 30-40 yıl yaşıyor.  Güzel gözlerine kapılıp yanına çok sokulmayın. Annesi yavruya zarar vereceğinizi sanıp çifteyi basabilir!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!