Kayyum yorumu: Geç adım

Güncelleme Tarihi:

Kayyum yorumu: Geç adım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 21:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili, “Aslında bu tabiİ yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Bu benim daha önce de temennimdi. Siz terör örgütlerine destek veremezsiniz, sizin öyle bir yetkiniz yok” dedi. Bayram namazını İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ndeki Fatih Orman Camisi’nde oğlu Bilal Erdoğan, torunları Ahmet Akif ve Ömer Tayyip’le birlikte kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HENDEK DOĞALGAZ İÇİN AÇILIR

“(Belediyelere kayyum atanması) Aslında bu tabii yeni bir şey değil. Bana göre geç atılmış bir adımdır. Daha önce bu adımın atılması gerekirdi. Bu benim daha önce de temennimdi. ‘Niye?’ derseniz... Çünkü belediye başkanlığı yapmış bir insan olarak konuşuyorum, belediye başkanı seçilmek demek, sizin her türlü tasarrufu yapabilmeniz anlamına gelmez. Siz kalkıp da bir belediye başkanı olarak veya bir belediye meclisi olarak terör örgütlerine destek veremezsiniz. Böyle bir yetkiniz yok. Siz sadece beldenizde veya bölgenizde sorumluluk alanınız içerisinde altyapı, üstyapı yatırımlarından tutunuz, orada yaşayan vatandaşlara her türlü hizmeti vermekle mükellefsiniz. Hendek açmakla mükellef değilsiniz. Hendek sadece atık su, içme suyu, ne bileyim bütün bunların yanında elektrik, doğalgaz, vesaire için açılır. Kalkıp da oralarda hayatı aksatmak için hendek açılır mı?

Haberin Devamı

DESTEĞİ DAĞA GÖNDERDİLER

Bunlar bütün devletin imkânlarını ne için kullandılar? Bu işler için kullandılar. Bu yetmedi, kendilerine devletten gelen desteği nereye gönderdiler? Dağa gönderdiler. Bütün bunlar ne oldu şimdi? Hepsi tespit edildi. Bu araçla, gereçlerle nerede, neler yaptılar bunların hepsi görüntülü olarak tespitte. Bunlar TNT taşıyorlar, öbür tarafta variller, yanlarında aygaz tüpleri, şu, bu, vesaire gibi tüpleri taşımak suretiyle bölgede devamlı tehdit unsuru oluşturuyorlar. Bunların tespiti var. Bunu hangi belediye yapmışsa, bunun bedelini ödemek durumundadır. Şu anda tüm bunların tespitiyle birlikte de en sonunda artık hükümetimiz bu kararını aldı. Zaten yargı, sonunda bütün bu suç duyurularına karşı tavrını koymuştur, yargı kararını vermiştir. Zaten bunların bir kısmı da tutukluydu ve bunlarla ilgili süreç, artık görevden alma ile başlatılarak buralara atamalar yapıldı. Temennim odur ki, bu 28 belediye örnek bazı adımlar atmak suretiyle bugüne kadar oralardaki halka verilmemiş olan hizmet inşallah bundan sonra çok daha farklı bir şekilde verilmiş olur.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!