Kara haber İdil'den geldi: 2 polis şehit, 6 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kara haber İdilden geldi: 2 polis şehit, 6 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 14:55

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 polis şehit oldu, 6 güvenlik görevlisi yaralandı. Şehit düşen Özel Harekat polisleri Hakan Yılmaz ve Muzaffer Tufaner'in ağır yaralıyken büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek iki teröristi etkisiz hale getirdiği öğrenildi. İdil'de iki günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 38 oldu.

Haberin Devamı

İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.               

Operasyonda, Turgut Özal Mahallesi'nde sıkıştırılan teröristlerle yaşanan sıcak temasın ardından çatışma çıktı. Çatışmada, 2 polis memuru şehit oldu.      

AĞIR YARALIYKEN ÇATIŞTILAR

Operasyonlarda şehit düşen iki polisin ağır yaralıyken 2 teröristi etkisiz hale getirdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, PKK’nn dağ kadrosundan 6 teröristin bitişik olan iki evde bulunduğu tespit edildi. Bitişik evlerden atılan roket sonucu 6 güvenlik görevlisi hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı. Bitişik evlerden ilkine giren iki polis, burada 4 teröristi etkisiz hale getirdi. Delikle diğer eve bağlanan noktadan iki teröristin açtığı ateş sonucu iki polis ağır yaralandı. Ancak polisler aldıkları yaralara rağmen bu iki teröristi de etkisiz hale getirdi.

KAYSERİ’DEN GEÇİCİ GÖREVLE GİTMİŞLERDİ

Çatışmada şehit olan özel harekat polisleri Hakan Yılmaz ile Muzaffer Tufaner’in görev yaptıkları Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden iki ay önce Silopi’ye, oradan da geçici görevle Şırnak’ın İdil ilçesine gittikleri belirtildi. Hakan Yılmaz ile Muzaffer Tufaner’in şehit olduğu haberi Kayseri’deki mesai arkadaşlarına ve ailelerine öğleden sonra ulaştı. Şehitlerden Hakan Yılmaz’ın cenazesinin yarın Karaman’da, Muzaffer Tufaner’in cenazesinin ise Yozgat’ın Yerköy ilçesinde düzenlenecek törenlerle toprağa verileceği belirtildi. 

19 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Polisler evin içine girmeye başaran güvenlik birimleri tarafından hastaneye götürülürken yolda şehit düştü. Güvenlik kaynakları İdil’de PKK ile sıcak temasın devam ettiğini ve şu ana kadar toplam 19 teröristin etkisiz hale getiridiğini söylediler. İki bitişik evde ölü ele geçirilen 6 teröristen ikisinin PKK’nın lider kadrosundan olduğu anlaşıldı. Etkisiz hale getirilen teröristlere ait iki adet M-16, dört kaleşnikof, bir roketatar ve çok sayıda mühimmat da ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın İdil ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonunda iki günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38 oldu. 

EVLERİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Haberin Devamı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde çatışmada şehit olan özel harekat polisleri Hakan Yılmaz ile Başpolis Muzaffer Tufaner'in Kayseri'deki evlerine gelen Emniyet personeli, acı haberi ailelerine verdi. Şehit polislerin evlerine Türk bayrakları asıldı.

Haberin Devamı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nden 6 ay önce Silopi'ye, oradan da geçici görevle Şırnak'ın İdil İlçesi'ne giden polis memurlarından Hakan Yılmaz, Kayseri'nin merkez Melikgazi İlçesi Osman Kavuncu Bulvarı'ndaki polis lojmanlarında kalıyordu. Lojmanlara gelen meslektaşları, sağlık ekiplerinin nezaretinde, Yılmaz'ın ailesine şehadet haberini verdi. Lojmanlarda kalan diğer polislerin yakınları da balkonlarına Türk bayrakları astı. Yılmaz'ın meslektaşlarından bazıları, gözyaşlarını tutamadı.

Diğer şehit Muzaffer Tufaner'in merkez Talas İlçesi'ndeki evine de acı haber ulaştı. Tufaner'in evinin balkonlarına da Türk bayrakları asıldı.

 




 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!