Sur ve İdil'de 25 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Sur ve İdilde 25 PKKlı etkisiz hale getirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 12:51

Genelkurmay Başkanlığı, dün Diyarbakır Sur İlçesi’nde 6 teröristin, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de 19 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 5 PKK'lının da güvenlik güçlerine teslim olduğunu belirtildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda; dün 6 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 2'si kadın 13 kişi teslim oldu. Operasyonda bugüne kadar toplam 268 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. 2 av tüfeği ve 950 TL ele geçirildi. 13 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Operasyonda, toplam 354 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; 19 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Operasyonda bugüne kadar toplam 94 PKK'lı toplam etkisiz hale getirildi. 17 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda bugüne kadar toplam 401 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda ; 8 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 M16 piyade tüfeği ve 1 şarjörü, 1 tabanca, 43 AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 31 el bombası, 3 el telsizi, 13 hücum yeleği, 267 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği ve bu silaha ait 5 şarjör ile birlikte 49 fişeği, 25 fünye, muhtelif ilkyardım malzemeleri, 25 litre mazot ve 300 kg amonyum nitrat ele geçirildi.

Haberin Devamı

Siirt Eruh’ta altı ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; 2 otomatik av tüfeği, 37 av tüfeği fişeği, 154 dokuz mm tabanca fişeği, 1 adet tabanca şarjörü, bilgisayar malzemeleri (2 tablet bilgisayar, 3 hafıza kartı, 2 dizüstü bilgisayar, 1 masaüstü bilgisayar kasası, 2 flash bellek, 1 hard disk, 57 CD), 6 cep telefonu, 2 simkart, 1 kamera ele geçirildi, 5 kişi de yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Cizre’de devam eden ayrıntılı arama faaliyetleri esnasında 10 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, bugüne kadar 1419 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari Yüksekova’da PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu teslim oldu.
Ağrı Taşlıcay’da PKK adına faaliyet gösteren 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Van İpekyolu’nda yol emniyet ve kontrol devriyesinde, 'PKK'ya yardım ve yataklık etmek' suçundan 1 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Bingöl Genç’te PKK'ya ait 3 sığınakta muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.
Bingöl Karlıova’da PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu teslim oldu.

Kuzey Irak'taki barınma alanlarından kaçan 5 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

Haberin Devamı

Mardin Derik’te 2 ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 5 av tüfeği ve 38 adet tarihî madeni para ele geçirildi.

 

DBP BAĞLAR EŞ BAŞKANI TUTUKLANDI

Öte yandan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlarda bölgeden güvenli şekilde tahliye edilen, aralarında DBP Bağlar Eş Başkanı Özbek'in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütüne yönelik yürütülen müşterek operasyona 2 Mart günü ara verilen süreçte oluşturulan koridordan güvenli bölgeye tahliye edilen 9'u 18 yaşından küçük 20 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.


Adliyeye çıkarılan ve savcılıktaki ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Özbek ile biri 18 yaşından küçük 8 şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 11 kişi serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Söz konusu bölgeden valiliğe ulaşan talep doğrultusunda operasyona ara veren güvenlik güçlerince, biri bebek, 15'i çocuk, 8'i kadın, 2'si yaralı 43 kişi tahliye edilmiş, bir kişinin de cesedi çıkarılmıştı.

Önceki gün adliyeye çıkarılan 9 kişiden, 2'si "silahlı terör örgütüne üye olmak", 4'ü ise "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla tutuklanmış, 3 kişi serbest bırakılmıştı.

Dün de aynı bölgeden 1'i çocuk 14 kişi tahliye edilmişti. 13 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!