Kandil’den inişe darbe

Güncelleme Tarihi:

Kandil’den inişe darbe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 22:56

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) iki gündür Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik hava harekâtının perde arkasında, örgütün hava koşulları iyileşir iyileşmez Türkiye’ye sızma girişimlerini arttırma planlarına dair alınan istihbaratlar ile 16 Nisan’da yapılacak referandum güvenliğinin etkili olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yerel istihbarat kaynakları ile insansız hava araçları (İHA) son bir hafta içinde özellikle Zap bölgesinde ciddi hareketlilik tespit etti. Zap’ın yanı sıra, Avaşin-Basyan, Hakurk ve Haftanin bölgelerine Kandil’den inişlerin olduğu belirlendi. Örgütün Türkiye’ye silah ve mühimmat sokmaya çalıştığı, Suriye-Kobani’den de geçişler olduğu anlaşıldı.

ZAP DÜN DE VURULDU

PKK’lı teröristlerin özellikle Dağlıca İkiyaka Dağları’ndan sızmak için toplanmaya başladığı belirlenince Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları havalandı. Önceki gün Zap bölgesine yönelik iki ayrı hava operasyonunda 34 terörist etkisiz hale getirilirken, dün de aynı bölgede mağara, sığınak ve barınma yerlerinden oluşan 10 ayrı hedef vuruldu.

Doğu ve Güneydoğu’da da çoğunluğu komanda 84 tabur, eyleme hazırlanan PKK’lılara darbe vurdu. Bu operasyonlar sayesinde örgütün kent merkezlerinde bombalı saldırı planlarının da çökertildiği öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!