Rotanı belirle, dümeni kır

Güncelleme Tarihi:

Rotanı belirle, dümeni kır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 10:41

Rotamız elbette daha çok neşe ama biraz da iç huzuru hak ettik diyenlere bu hafta dümeni biraz kırdık. 94. sayımızın Neşeli Günler sayfasından herkese merhaba.

Haberin Devamı

28 MAYIS HAMBURGER GÜNÜ

Bol malzemeli, biraz sulu ve çok lezzetli bir hamburgerden aldığınız o ilk ısırığı düşünün şimdi. Hadi onunla yüzleşelim. Alacağınız hiçbir kalori bu günaha girmenize engel olamaz. Hamburgerler, modern dünyada her şeyin bir sembolü haline geldi diyebiliriz. Barbekü partileri, öğle yemeği şımartmaları, ailenizle ya da arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde, kampüste, parkta ya da kendinizi ödüllendirdiğiniz herhangi bir anda sıcak ve samimi tüm ortamların aranan o lezzeti! Vejeteryan arkadaşlarımız üzülmesin aman, onlar için de sebzeli bir burger söz konusu olabilir. Hatta Hamburger Günü, vejeteryan bireyler için oluşturulan alternatif lezzetlerle bu karşı konulamaz sandviçlerin tarihini kutluyor desek yeri… Almanya’nın ikinci büyük şehri Hamburg’da icat edilen Hamburger’in dana etiyle, tavuk etiyle hatta hindi etiyle birçok alternatifi olduğu gibi sebzeli çeşitlerinin de üretilmesi kaçınılmazdı. Herkesin damak tadına ve yemek alışkanlıklarına uyabilecek onlarca çeşit hamburgerle kendinizi ödüllendirmenin tam vakti… İster Shake Shack’in leziz burgerleri ile, isterse ev yapımı ürünleriyle dikkat çeken butik bir kafede Hamburger Günü’nü kutlayabileceğiniz gibi, “Ben kendi hamburgerimi kendim yaparım arkadaş!” diyenleri de tutmayız hani!

 

Haberin Devamı

1 HAZİRAN DÜNYA SÜT GÜNÜ

Binlerce yıldır bizimle olup hala yenilikçi kullanılabilen ve muhtemelen bir çoğumuzun çocukken pek de hoşlanmadığı bir şey var: süt! Çoğu memeliler için annelerinin sevgisinden doğrudan tattıkları ilk besin kaynağı olan süt aslında kaç yaşında olursak olalım bizi güçlü ve sağlıklı bir birey yapmaya yetiyor. Annemizle ilk temasımızda bu kadar önemli bir rol oynayan süt; ineklerden, koyunlardan, keçilerden, mandalardan ve hatta develerden elde edilerek günlük hayatımızda da bir hayli yer kaplıyor düşününce. Doğrudan içmeyi sevmeyenler için çikolatalısı, meyve aromalısı, dondurması, peyniri, yoğurdu, kaymağı ve sayısız favorisi olabilir. Birçok kültürde varlığı yadsınamaz bir etki yaratan sütü kutsayan Dünya Süt Günü kavramı ilk kez Birleşmiş Milletler tarafından 2001 yılında ortaya atılıyor. Birleşmiş Milletler, dünyanın her yerinde bir besin takviyesi olarak görülen sütün üretimi ve bilinçli tüketimi için küçük çiftlik sahiplerinden büyük firmalara kadar herkesi teşvik etmeyi ve bu konu üzerine farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Hazıra konmaya çok fena alıştığımız bir hayatın tam ortasında kendi sütümüzü kendimiz mayalamayı deneyelim mi? Eğer hayvancılık ile uğraşan yakın akrabalarınız varsa onları en yakın zamanda ziyaret edin ve bir inekten, bir keçiden süt sağmayı deneyin. Hatta sonra o sütle peynir ve yoğurt yapmayı deneyin!

 

Haberin Devamı

2 HAZİRAN PATİKA YOLLAR VE KAZANIMLARI…

Doğanın hala üstünlük sağladığı dünyanın keşfedilmemiş bölgelerine ulaşana kadar patika yolları yürümeye devam et! Sahi, en son ne zaman bir doğa yürüyüşü yaptın? Herkes güneye inmeye devam ederken içindeki doğa aşkını körüklemeye ne dersin? Yürüyüş, birçok anlamda cevaptır ve klinik olarak da “iyi hissetme” halinizi destekler. Hem mental hem fiziksel olarak ruhunuza iyi gelir. İlk kez Amerika’da kutlanmaya başlayan Patika Yollar Günü, maceraperest gezginleri, doğa tutkunlarını ve kas destekli sporcuları bir araya getirmeyi hedefleyerek ülkenin dört bir yanında binlerce parkurda buluşturdu. Üstelik bu binlerce parkurda sadece yürümekle kalmıyor, ister bisikletle isterseniz atlarla turlayabiliyorsunuz. Çok uzağa gitmeden, ülkemizde de doğa yürüyüşü organize eden birçok kurum ve kuruluş var ama her yolculuğun kişisel bir kazanımı olduğu düşünülürse tüm bu organizasyonlara ayak uydurmak zorunda da değilsiniz. Çantaları toplayın, rotanızı belirleyin ve dünyayı ve kendinizi keşfetmek için harekete geçin. İç huzur işte budur!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!