Kadınlar nasıl isterse o şekilde giyinebilir

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar nasıl isterse o şekilde giyinebilir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 14:45

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, ülkesindeki başörtüsü kullanımı tartışmalarına ilişkin, “Kadınlar nasıl istiyorlarsa o şekilde giyinmeleri onların hakkı. Sadece Müslüman kadınlar için değil bütün kadınlar başörtüsü takabilir” dedi.

Haberin Devamı

AVUSTURYA Devlet Televizyonu (ORF) tarafından Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in görevine başlamasının 100’üncü günü dolayısıyla hazırlanan ve 5 Mayıs’ta yayınlanması planlanan programdan kısa bir bölüm basınla paylaşıldı. Cumhurbaşkanının göreve başlamasının ardından yaptığı konuşma ve katıldığı etkinliklere yer verilen programda, Van der Bellen ile bir de röportaj yapıldı. Van der Bellen, son günlerde tartışmalara neden olan çifte vatandaşlık konusuna değinerek “Bir kişinin çifte vatandaşlığa sahip olmasında bir sakınca görmüyorum” dedi. Avusturyalı lider ayrıca, çifte vatandaşlığın Avusturya devletine bir zarar vereceğini düşünmediğini söyledi.

BÜTÜN KADINLAR TAKABİLİR
Görüntülerde ayrıca Van der Bellen’in Viyana’da bulunan Avrupa Birliği Evi’nde öğrencilerle bir araya gelerek güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu görüldü. Ülkesinde tartışmalara neden olan başörtüsüne ilişkin bir soruyu yanıtlayan Van der Bellen, şöyle dedi:
“Kadınlar nasıl istiyorlarsa o şekilde giyinmeleri onların hakkı. Sadece Müslüman kadınlar için değil bütün kadınlar başörtüsü takabilir. Eğer bu şekilde devam ederse İslamofobi her yönüyle yaygınlaşırsa bir gün gelecek dini nedenlerle başörtüsü takanlara destek için bütün kadınlardan başörtüsü takmalarını istemek durumunda kalabiliriz.”
Geçen yıldan itibaren tartışılan kısmi başörtüsü ve burka yasağı ülkede tepkilere neden olmuştu. Buna karşın Uyum Bakanlığı tarafından hazırlanan uyum yasaları çerçevesinde vücudun tamamını örten burka yasağının Bakanlar Kurulunca kabul edilerek Temmuz ayında yürürlüğe gireceği belirtilmişti.

BAKMADAN GEÇME!