İZKA Japon tur operatörlerini ağırladı

Güncelleme Tarihi:

İZKA Japon tur operatörlerini ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 14:13

İZMİR Kalkınma Ajansı (İZKA), bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması ve yeni tur programları oluşturulması amacıyla Japonya turizm sektörünün en önemli kurumu JATA üyelerine Efes ve Bergama’yı tanıttı.

Haberin Devamı

Geziye Tokyo Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile JATA’nın 2013’de kurduğu JATA Türkiye Çalışma Grubu üyesi seyahat acente yetkilileri katıldı. Antalya, Denizli, Muğla, Aydın, İzmir ve İstanbul’u içeren tanıtım turlarına Antalya’dan başlayan Japon heyette, Yomiuri Travel’dan Planlama Şefi Hiroko Saito, Tobu Top Tours’dan Yurtdışı Seyahat Satış Müdürü Tatsuya Yoshioka, Marjinal Inc.’den tur operatörü Saeko Shibai, Erguvan Tur’dan satış sorumlusu Sakie Kaneko, Focus CO.’dan Sachio Kabayama ile Japonya Seyahat Acenteleri Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai yer aldı.

İZKA tarafından ağırlanan heyet ilk gün Selçuk Ticaret Odası’nın da desteği ile Efes’i gezdi. Efes’ten çok etkilendiğini belirten heyet daha sonrasında Efes Müzesi ve Şirince’yi ziyaret etti.

Haberin Devamı

İZKA Japon tur operatörlerini ağırladı

İkinci gün Bergama Belediyesi ev sahipliğinde Bergama’yı ziyaret eden Japon Heyet, Bergama Belediyesi Sokak Orkestrası tarafından karşılandı. Kendilerine özel konserden çok etkilendiklerini belirten heyet sonrasında Asklepion ve Akropal’u ziyaret etti ve Bergama’nın çok katmanlı kültürel peyzaj alanı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İzmir’in tarihi dokusundan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Efes ve Bergama’dan çok etkilendiklerini belirten Japonya Seyahat Acenteleri Derneği Genel Müdür Yardımcısı Hidenori Sakai "İzmir tarih, kültür ve denizin bir arada bulunmasıyla şanslı bir şehir Japonya’dan düzenlediğimiz tur programlarında İzmir bölümünü artırmak istiyoruz bu anlamda bu ziyaret çok bizim için çok anlamlı oldu. Japonya’ya döndüğümüzde 20 acente yetkilisi ile toplantı yapacağız ve bu inceleme gezisi sonuçlarını onlarla da paylaşacağız. İzmir’le işbirliğimiz devam edecek" dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban "Japonya turizm pazarı, İzmir turizmindeki payını artırmak istediğimiz hedef ülkelerden birisi. Japon tur operatörlerini İzmir’de ikinci ağırlayışımız. İzmir turizmine katkı sağlayacak bir etkinlik oldu" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!