IŞİD El Rai’de direnmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD El Rai’de direnmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 21:47

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerine destek amacıyla Suriye’de yürüttüğü “Fırat Kalkanı” operasyonu devam ederken, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri Cerablus’tan batıya El Rai’ye (Çobanbey) doğru ilerleme planında ilk kez ciddi zorluklarla karşılaşmaya başladı.

Haberin Devamı

ÜÇ KÖY YENİDEN IŞİD’DE

Al Masdar sitesi önceki gün IŞİD’in Türkiye’nin Elbeyli ilçesi karşısındaki El Rai çevresinde dört köyü ÖSO’dan geri aldığını duyurmuş ancak bu köylerin hangileri olduğunu belirtmemişti. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, IŞİD’in ÖSO’dan dört değil üç köyü geri aldığını doğruladı ve buraların Molla Yakup, Kersenli ve Ayyeşa köyleri olduğunu söyledi. ÖSO bu köyleri 29 Ağustos’ta IŞİD’den almıştı. Mustafa, El Rai’nin doğusunda bulunan bu köylerin çevresinde şiddetli çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

IŞİD’E HAVA HAREKÂTI

Dün 10’uncu gününü tamamlayan operasyonda Türk savaş uçaklarının IŞİD hedeflerine yönelik taarruzu devam etti. TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, Kunduriyah ve Arap İzzah bölgelerinde IŞİD teröristlerince kullanıldığı belirlenen üç bina Türk jetlerince vurularak imha edildi.

Haberin Devamı

PYD/YPG ÇEKİLMEDİ

Karadan Fırtına obüsleri ile atış yapılırken, dün 10 kadar tankın daha Suriye içine girdiği öğrenildi. Böylece çoğunluğu tank olmak üzere Suriye’deki zırhlı sayısı 60’ı buldu. Öte yandan ABD’den gelen “PYD/YPG güçleri Fırat’ın doğusuna çekildi” açıklamasını dün öğle saatleri itibariyle Türk askeri kaynaklar da doğrulamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!