İş dünyası Windows XP'yi kullanmayı bırakamıyor

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası Windows XPyi kullanmayı bırakamıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 07:56

Windows'un artık müzelik olan sürümü Windows XP, araştırmalarda çıkan verilerle şaşırtmaya devam ediyor!

Haberin Devamı

İki sene önce çıkan Windows 10 iş bilgisayarları dahil her yere girmeye başladı ancak Windows XP, hala çoğu kuruluş tarafından kullanılıyor. Windows XP'nin Microsoft'tan aldığı desteğin üç sene önce bitmiş olması, bu durumu iyice endişe verici hale getiriyor.

Spiceworks'ün "binlerce IT profesyonelinden" topladığı verilere göre iş dünyasının yüzde 52'si, en az bir Windows XP'li bilgisayarla çalışıyor. Buradaki detaya dikkat etmek gerekiyor; Windows 10'a geçmiş bir şirketin bir köşesinde Windows XP'li sadece bir bilgisayar varsa, bu yüzdede Windows XP'ye katkıda bulunuyor. Yine de güvenlik açısından bakıldığında durum oldukça endişe verici.

Mart ayında toplanan verileri esas alan "2017 OS Adoption Trends" araştırması, şirketlerin yüzde 9'unun en az bir Windows Vista'lı PC çalıştırdığını söylemişti. Vista hiçbir zaman çok popüler olmadığından, oranının düşük olması normal. Vista'nın resmi desteğinin önümüzdeki günlerde biteceğini söylemiştik.

Haberin Devamı

Microsoft için iyi haber ise iş dünyasının Windows 10'a geçişe devam etmesi. Spiceworks'e göre dünya çapında tüm firmaların yüzde 54'ü, Microsoft'un en yeni işletim sistemini kullanıyor. Ancak burada da firmanın tamamının değil, sadece bir kısmının Windows 10'a geçmiş olabileceğinin altını çizmekte fayda var.

Toplam pazar payında ise Windows 7, yüzde 69 ile hala çok önde. Windows XP, PC'lerin yüzde 14'ünde yer alırken Windows 10, yüzde 9 paya sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BİLGİSAYARINIZ İÇİN 34 MÜTHİŞ DUVAR KAĞIDI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!