İranlı göçmenler son anda kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

İranlı göçmenler son anda kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2016 11:49

Son anda kurtarıldılar Küçük ve eski bir tekne ile Manş Denizi’ni geçerek Fransa’dan İngiltere’ye ulaşmaya çalışan dört İranlı göçmen, içinde bulundukları tekne su almaya başladıktan kısa süre sonra kurtarıldı.

Haberin Devamı

Beşinci bir göçmenin teknenin İngiltere’ye ulaşamayacağını anladıktan sonra yüzerek Fransa’ya döndüğü ve Sangatte kentinde kıyıya çıktıktan sonra yetkilileri arkadaşlarının durumundan haberdar ettiği belirtildi.

İranlı göçmenler son anda kurtarıldı

Fransız yetkililer yüzerek kıyıya çıkan adamın kendileri iletişime geçtiği sırada donmak üzere olduğunu belirtti. Fransız sahil güvenlik uzmanları göçmenleri bulmak için derhal arama çalışmalarına başladıklarını ve batmak üzere olan tekneye Belçika ordusuna ait bir helikopterin de yardımıyla zamanında ulaştıklarını söyledi.

Pas-de-Calais bölgesi yerel yönetiminden yetkililer AFP’ye yaptıkları açıklamada, “Sabaha karşı saat 05.30’da  Sangatte’deki bir sahilde donmak üzere olan bir göçmen bizden yardım istedi ve dört diğer göçmenle birlikte bir teknede olduğunu belirtti. Saat 07.00’da içinde dört kişi bulunan teknenin yeri tespit edildi” dedi.

Haberin Devamı

TEKNELERİ SU ALIYORDU

Kurtarma ekibinden Bernard Barron konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçekten zor bir durumdalardı. Onların hayatını kurtardık. Tekneleri alabora olmak üzereydi. Korkunç dalgalar vardı ve tekneleri su ile doluyordu” dedi.

Uzmanlar, göçmenlerin deniz yolu ile Fransa’dan İngiltere’ye ulaşmaya çalışmasının oldukça nadir bir durum olduğunu ve bu yıl sadece iki ya da üç grubun bu çok tehlikeli yolculuğa çıkmayı göze aldığını söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!