iPhone'ları öldüren hata için düğmeye basıldı

Güncelleme Tarihi:

iPhoneları öldüren hata için düğmeye basıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 07:25

Apple, iPhone'u tuğlaya çevirebilen "1970 hatası" konusunda düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Apple, iPhone'un tarihini Mayıs 1970 veya daha gerisine aldığınızda cihazınızı bir daha açamayabileceğinizi doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan hata, kullanıcının iOS cihazının tarihini Mayıs 1970'ten öncesin ayarlamasıyla tetikleniyor (ilk olarak 1 Ocak 1970 denmişti). Bunun ardından telefonunuzu veya tabletinizi baştan başlattığınızda takıldığını görüyorsunuz.

Telefonu iTunes'a bağlasanız da sorun tam olarak çözülmüyor. Sorunu yaşayanlar, tuğlaya dönüşen cihazı onarmak için Apple servisine gitmekten başka çare olmadığını söylüyorlar. Bununla birlikte telefonun birkaç saat sonra kendi kendine düzeldiğini veya SIM kartı çıkararak sorunu ortadan kaldırdığını söyleyenler de var.

Bazı kullanıcılar ise başka kullanıcıları tarihi 1 Ocak 1970 olarak değiştirmeleri halinde bir sürpriz yumurtanın etkinleşeceğini söyleyerek kandırmayı başardılar.

Haberin Devamı

Apple'ın sitesi, bu sorunun "gelecekteki bir yazılım güncellemesiyle" çözeceğini söylüyor. Ancak firma, hatanın tam olarak neden kaynaklandığını halen açıklamış değil. Tarihinizi değiştirerek cihazınızı kilitlediyseniz, güncellemeyi muhtemelen alamayacağınızdan Apple'a başvurmanızda fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÇOK BİLİNMEYEN 9 APPLE GERÇEĞİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!