iOS kullanıcılarına ne vaat ediyor?

Güncelleme Tarihi:

iOS kullanıcılarına ne vaat ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 12:41

Apple'ın yıllar yılı geliştirmeye devam ettiği ve iPhone'u iPhone; iPad'i iPad yapan mobil işletim sistemi iOS, Apple'ın ekosistemini en iyi şekilde kullanan dev bir platform. Pek çok yazılım geliştiricinin sayısız uygulama yazdığı iOS'ta bugün her çeşit uygulamaya rastlamak mümkün. Peki iOS kullanıcılarına ne sunuyor, hayatlarını nasıl kolaylaştırıyor?

Haberin Devamı

Günümüzde akıllı teknoloji ürünlerinin tercih kriterlerinde tasarımla beraber, işletim sisteminin de kullanıcılar tarafından önemli olmasının pek çok sebebi var. iOS’i farklılaştıran bazı önemli özelliklere bakmak gerekirse;

Kullanım Kolaylığı
Kullanıcılar içgüdüsel tasarımı ile iOS cihazını ellerine aldığı anda rahatlıkla kullanmaya başlayabilirler, ayrıca işletim sistemi özel olarak iPhone ve iPad için geliştirildiği için son derece doğal bir görünümle rahat bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Yüksek Performans
Sağladığı yüksek performans sayesinde kullanıcıların hızlıca yapmak istedikleri işlemleri beklemeden ve aynı anda yapabilirler çünkü, akıcı bir grafik performans ve hız ile de kullanıcı deneyimi teknik anlamda destekleniyor.

Birbiri için Tasarlanmış Yazılım ve Donanım
Yazılım ve donanımın birbiri için yaratılmış olması cihazların uyum içinde çalışmasını sağlıyor ve böylece kullanıcı deneyimi bir üst seviyeye taşınıyor. Kullanıcılar aynı anda iki uygulama ile çalışırken, Touch ID ve 3D Touch gibi donanım özelliklerinden yararlanabiliyor.

Haberin Devamı

Yerleşik ve Güncel Uygulamalar
Fotoğraflar, Harita, Mesajlar ve Sağlık gibi kullanıcıların hayatının içinde rahatlıkla kullanabileceğini yerleşik uygulamalar temel ihtiyaçlara cevap verebilecek bir koleksiyon sunuyor.

iOS kullanıcılarına ne vaat ediyor

Siri
Kullanıcının nasıl konuştuğuna adapte olan makina öğrenme teknolojisi Siri, kullanıcıların ne yapmak istediğini adeta onlardan önce anlıyor. Siri ile ile rahatlıkla komutlar verebiliyor, arama yapabiliyor ve kişi cihazını eline almadan arama yapabiliyor.

Her Zaman Güncel
iOS güncellemeleri ücretsiz olarak yayınlandığı andan itibaren tüm kullanıcılar tarafından kolaylıkla kablosuz olarak indirilebiliyor. Bu şekilde en son güvenlik ve yenilikler zahmetsiz olarak kullanıcıların cihazlarına yükleniyor. Böylece kullanıcılar her yeni güncelleme ile neredeyse yeni bir cihaz deneyimine kolayca ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

GÜVENLİK GARANTİ

Kullanıcılar için
iOS tüm mobil işletim sistemleri arasında en gelişmiş güvenliği sunan bir tasarım ve alt yapıya sahip. Kullanıcıların kişisel bilgilerini korurken, donanım ve yazılım özellikleri virüs ve istenmeyen yazılımlara karşı koruma sağlıyor. Touch ID sayesinde cihaza yetkisiz erişimin yapılamıyor. Safari’de kişiye özel gezinme, websitelerinin takip yapmasının engellemesi ve çerezleri engelleme gibi gizlilik ve güvenlik önlemleri de ilave güvenlik sağlıyor.

Uygulama Geliştiriciler İçin
Güvenli uygulama geliştiriciler için de çok önemli; iOS mümkün olan en güvenli uygulamaları geliştirmeleri için birinci sınıf şifreleme ve uygulama taşıma güvenliği araçları sunuyor. Donanımdan işletim sistemine ve App Store’a kadar sistemin tamamında güvenliğin sağlanıyor. Ayrıca, iOS’in tamamen Apple kontrolünde olması güvenlik korumasının en önemli özelliklerinden biri. Apple tarafından detaylı bir şekilde test edilmeyen içeriklerin sistem içerisine giriş yapması daha en baştan engelleniyor. Uygulama geliştiriciler için de güvenlik ön planda tutulduğu için sistem içinde yazılım ve kodlama bilgileri saklanıyor.

Haberin Devamı

Apple Mekanizmaları, uygulama geliştiricilere hem tasarım hem de içerik anlamında yol gösteren prosedürler sağladığı için, bir yandan geliştiricilere en iyi uygulamayı sunmaları konusunda destek olurken, kullanıcı deneyimini en üst seviyede tutuyor. Belirli bir form ve sistem için yazılmış olan uygulamalar tüm Apple mobil cihazlarında akıcı bir şekilde çalışıyor. Uygulamalar yalnızca Apple’ın standardı yüksek sıkı prosedurlerine uygun olmaları ve gerekli testleri tamamlamaları halinde yayınlanabiliyor. Bu prosedurler ve Apple’ın geliştiricilere sağladığı tasarım standartları sayesinde geliştiriciler zaman ve eforlarını kullanıcılarına en iyi içeriği sunmaya daha fazla ayırabilirken, kullanıcılar açısında da güven sağlıyor.

Haberin Devamı

Uygulamalar sadece App Store’dan indirilebiliyor, bu şekilde devamlı güncel olan güvenlik mekanizması uygulamaların kontrolünü sağlıyor. Geliştiricilere, kullanıcılar için en güvenli uygulamaları geliştirmeleri için şifreleme, uygulama transfer güvenliği ve çok daha fazlasını içeren tüm gerekli araçlar sağlanıyor ve uygulama içinde paylaşılan kişisel bilgileri korunuyor.

Güvenle Saklanan Bilgiler
iCloud ile kullanıcıların tüm içerikleri otomatik olarak yedekleniyor ve güvenli bir şekilde saklanıyor.

Birbiriyle Bağlantı İçindeki Cihazlar
iCloud sayesinde Apple ürünleri arasında devamlı bir iletişim sağlayarak kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Handoff ile kişi iPhone’ununda başladığını bir işi, başka bir Apple cihazında tamamlayabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!