Instagram'a fotoğrafları arşivleme seçeneği!

Güncelleme Tarihi:

Instagrama fotoğrafları arşivleme seçeneği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 07:27

Instagram'a kullanışlı bir özellik geldi. Arşiv butonu sayesinde profilinizde paylaştığınız fotoğrafları arşiv klasörüne atarak sadece kendiniz göreceğiniz şekilde ayıklayabilirsiniz. Böylece artık herkesin görmesini istemediğiniz, ancak tamamen silmeyi de arzu etmediğiniz fotoğraflar arşivde yine elinizin altında olacak. Peki Instagram'ın arşiv butonu nasıl çalışıyor? Arşive giden fotoğraflar geri getirilebiliyor mu?

Haberin Devamı

 Instagram'a gelen yeni 'arşiv' özelliği kullanıcıların sadece kendilerinin görebileceği paylaşım klasörü anlamına geliyor. Profil sayfanız açıkken uygulamanın hemen sağ üst kısmında yer alan arşiv butonuna dokunarak arşivlediğiniz tüm fotoğraflara ulaşabiliyorsunuz. Bu fotoğrafları sizden başka da gören kimse yok. 

Instagrama fotoğrafları arşivleme seçeneği

İşte Instagram'a eklenen yeni 'arşiv' klasörü

Instagram'da herhangi bir fotoğrafınızı arşivlemek için ise yapmanız gereken şey gayet basit. Önce paylaşım yaptığınız fotoğrafın üst kısmında yer alan '...' butonuna dokunun; ardından arşivle seçeneğini seçin. Hepsi bu! Arşivlediğiniz anda fotoğrafınız arşiv klasörüne iletilecek ve paylaştığınız görüntüler arasından kaldırılacak. 

Instagrama fotoğrafları arşivleme seçeneği

Paylaşım yaptığınız herhangi bir fotoğrafın üzerinden 'Arşivle' butonuna dokunmanız yeterli

ARŞİVE GİDEN FOTOĞRAFLAR TEKRAR ESKİSİ GİBİ YAYINLANABİLİR Mİ?

Evet. Arşiv klasörüne girerek yine fotoğrafın özelliklerini seçip 'profilimde göster' seçeneğine dokunmanız yeterli. Böylece fotoğrafınız yayınlandığı tarih ve saat aralığında yayındaki fotoğraflarınızın arasında yerini alacak. Yani arşivlediğiniz fotoğrafları istediğiniz zaman tekrar yayına alıp herkesin görmesini sağlayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!